Volledig scherm
Walter van der Meulen © Marcel Buijsse

Van der Meulen wint nationaal concours Bergerac

OOSTBURG - Walter van der Meulen uit Sirjansland won het nationaal concours uit Bergerac waar 23728 duiven aan deelnamen, ingezet door 2644 duivenliefhebbers. De duiven waren op vrijdag om 13.30 uur gelost. De ‘Geschelpte 227' - een doffer - arriveerde zaterdag om 6.55.59 uur op het hok. Dat leverde, met in het in acht nemen van de neutralisatietijd, een snelheid op van ruim 81 km per uur, over een afstand van 803 km. Dat was genoeg om als winnaar te worden afgevlagd.

,,Hoewel ik bij de hokken was heb ik de doffer niet zien aankomen. Maar ik ontdekte al snel de elektronisch geregistreerde aankomst van de duif. Voor mij was dat een plezierige verrassing”, vertelde Walter van der Meulen. Met deze nationale zege en negentien van de 34 ingezette duiven in de prijzen, maakte Van der Meulen zijn reputatie als specialist op de zware fond meer dan waar.

Quote

Hoewel ik bij de hokken was heb ik de doffer niet zien aankomen

Walter van der Meulen

In het nationale concours eindigden de gebroeders Dekker uit Terneuzen op de derde plaats. Sander de Putter (Cadzand) en David Noom uit Tholen werden respectievelijk veertiende en vijftiende, terwijl Angelo van der Veeken uit Clinge genoegen moest nemen met de achttiende plaats.

Het provinciale midfond concours uit Melun - met 1650 oude duiven - werd gewonnen door de combinatie Joop en Kees van Belzen uit Arnemuiden. Op het midfond concours voor jonge duiven, eveneens uit Melun met 3942 deelnemende duiven, zegevierden Henk en Henry Mookhoek uit Breskens. De provinciale dagfondvlucht uit Vierzon was een prooi voor Edy de Wever uit Schoondijke. Zijn doffer versloeg de 1419 deelnemers met een snelheid van 68 km per uur.

Uitslagen. Afdeling Zeeland, Bergerac 1409 duiven: 1. en 8. Walter van der Meulen (Sirjansland); 2. Gebr. Dekker (Terneuzen); 3. S. de Putter (Cadzand); 4. D. Noom (Tholen); 5. A. van der Veeken (Clinge); 6. R. van de Pijl (Goes); 7. J. Rentmeester (Ovezande); 9 J. du Puy (Biervliet); 10. A. Buyze (Hoek).

Afdeling Zeeland, Melun 1660 oude duiven: 1. en 10. Comb. J. en K. van Belzen (Arnemuiden), 2. P.P. de Poorter (Axel), 3. A. Walraven (Oost-Souburg), 4. Comb. Meulmeester (Arnemuiden), 5. G. Baan (Middelburg), 6. H. de Poorter (Hoofdplaat), 7. H. Calon (Hoofdplaat), 8. T. de Jonge (Oostburg), 9. Comb. Pieters (Philippine).

Afdeling Zeeland, Melun 3942 jonge duiven: 1. H. Mookhoek en zoon (Breskens), 2,3. K. Schroevers en zoon (Nieuwdorp), 4. H. Melis (Zoutelande), 5. I. den Dekker (Breskens), 6. N. Joosse (Arnemuiden), 7. M. Buijsse (Oostburg), 8. P. de Smet (IJzendijke), 9. J. Buyze (Zaamslag), 10. Gebr. Scheele (Terneuzen).

Afdeling Zeeland, Vierzon 1419 duiven: 1. E. de Wever (Schoondijke), 2,6. Comb. A. Houmes en zn. (Middelburg), 3. A. Bustraan (Heinkenszand), 4,5. R. van Hee (Oostburg), 7. Gebr. Dekker (Terneuzen), 8. Gebr. Scheele (Terneuzen), 9. H. Mookhoek en zn. (Breskens), 10. Comb. Hoek (St. Philipsland).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.