Een deel van de tweede etappe in Luxemburg werd door de renners geneutraliseerd, maar uiteindelijk werd er toch nog gekoerst.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de tweede etappe in Luxemburg werd door de renners geneutraliseerd, maar uiteindelijk werd er toch nog gekoerst. © BSR Agency

Van der Lijke zet met peloton voet aan de grond in Luxemburg

HESPERANGE – Complete chaos. Dat gevoel overheerste bij de tweede etappe van de Skoda Tour de Luxembourg. De eerste rit kende dinsdag al een grillig verloop met auto’s en vrachtwagens geparkeerd op de rijbaan. In de tweede etappe was in de openingsfase de situatie niet veel beter. De renners besloten unaniem te staken. ,,Een terecht besluit”, meent de Zeeuwse deelnemer Nick van der Lijke.

  1. Milan Vader begint in eigen ‘speeltuin’ aan intense reeks races
    PREMIUM

    Milan Vader begint in eigen ‘speeltuin’ aan intense reeks races

    SITTARD - Weinig mountainbikers zullen het parkoers van het NK, dat zaterdag wordt gehouden, zo vaak bereden hebben als Milan Vader. De 24-jarige Middelburger verhuisde zeven jaar geleden naar Sittard, waar het Watersley Sports en Talentpark zijn ‘speeltuin’ werd. Hij kent er elke klim, elke afdaling, elke bocht, elke boomwortel en elke keiensectie. Het is de bedoeling dat hij dáár zijn Nederlandse titel prolongeert.