Nick van der Lijke reed de laatste twee seizoenen voor Riwal Cycling Team.
Volledig scherm
Nick van der Lijke reed de laatste twee seizoenen voor Riwal Cycling Team. © Torsten Christensen

Van der Lijke verruilt fiets voor maatschappelijke carrière

VLISSINGEN - De professionele wielercarrière van Nick van der Lijke zit er na dit seizoen op. De 30-jarige geboren Middelburger gaat zich richten op een maatschappelijke loopbaan.

 1. Wielerjaar 2021: ‘we’ ontbraken in de grote rondes en klassiekers, maar 2022 belooft veel goeds te brengen
  PREMIUM
  BESCHOUWING

  Wielerjaar 2021: ‘we’ ontbraken in de grote rondes en klassie­kers, maar 2022 belooft veel goeds te brengen

  VLISSINGEN - Het wielerjaar 2021, dat sinds zondag als voorbij beschouwd mag worden, had voor Zeeland twee gezichten. Aan de ene kant waren er de fraaie uitslagen van Mick en Tim van Dijke, Shirin van Anrooij en Nick van der Lijke. Aan de andere kant ontbraken ‘we’ in de drie grote rondes en alle voor- en najaarsklassiekers. Maar op dat vlak was er hoogstwaarschijnlijk sprake van een tussenjaar. 2022 belooft veel goeds te brengen.
 2. Speciaal ‘Oranje’ te gast op Hart voor Erremuu Cup
  PREMIUM

  Speciaal ‘Oranje’ te gast op Hart voor Erremuu Cup

  ARNEMUIDEN - Met een 3-2-overwinning op Wales sloot het Nederlands voetbalelftal een reeks met interlands succesvol af. Een gebeurtenis waar de meeste Nederlanders wel iets van meegekregen hebben. Wat minder mensen weten is dat een ander Nederlands voetbalteam in april haar eerste officiële interland ooit afwerkte. In Lienden kwam het Nederlands transplantatieteam in actie tegen Frankrijk. Vrijdag brengen ze een bezoek aan Arnemuiden, waar twee teams meedoen aan de Hart voor Erremuu Cup voor 45+ers.