Nick van der Lijke reed de laatste twee seizoenen voor Riwal Cycling Team.
Volledig scherm
Nick van der Lijke reed de laatste twee seizoenen voor Riwal Cycling Team. © Torsten Christensen

Van der Lijke verruilt fiets voor maatschappelijke carrière

VLISSINGEN - De professionele wielercarrière van Nick van der Lijke zit er na dit seizoen op. De 30-jarige geboren Middelburger gaat zich richten op een maatschappelijke loopbaan.

 1. Wielerjaar 2021: ‘we’ ontbraken in de grote rondes en klassiekers, maar 2022 belooft veel goeds te brengen
  PREMIUM
  BESCHOUWING

  Wielerjaar 2021: ‘we’ ontbraken in de grote rondes en klassie­kers, maar 2022 belooft veel goeds te brengen

  VLISSINGEN - Het wielerjaar 2021, dat sinds zondag als voorbij beschouwd mag worden, had voor Zeeland twee gezichten. Aan de ene kant waren er de fraaie uitslagen van Mick en Tim van Dijke, Shirin van Anrooij en Nick van der Lijke. Aan de andere kant ontbraken ‘we’ in de drie grote rondes en alle voor- en najaarsklassiekers. Maar op dat vlak was er hoogstwaarschijnlijk sprake van een tussenjaar. 2022 belooft veel goeds te brengen.
 2. Kiest ‘multitalent’ Nathan voor zijn voetbal of zijn dartpijlen?
  PREMIUM

  Kiest ‘multita­lent’ Nathan voor zijn voetbal of zijn dartpijlen?

  MIDDELBURG - Nathan Angkotta (14) zit in een moeilijk parket, darten of voetballen? Hij woont al heel zijn leven onder de rook van Zeelandia Middelburg. De club die hij op zijn negende verruilde voor JVOZ. Hij zit nu in de JO15-1 waar hij furore maakt als rechter centrale verdediger. Naast zijn voetbaltalent beschikt hij over een compleet andere vaardigheid, darten. Zondag doet hij mee aan een rankingtoernooi van Sport Pub Goes. De atletische jongen wordt steeds beter in de dikke buiken-sport, maar zijn deze tijdrovende talenten wel te combineren?