Van der Lijke: ‘Ik zit dicht tegen mijn eerste profzege aan’

videoKAMPERLAND – Wielrenner Nick van der Lijke zit voor zijn gevoel dicht tegen zijn eerste profzege aan. De 27-jarige Middelburger zei dat donderdagochtend in Kamperland, waar de wielerploeg Roompot-Charles werd gepresenteerd.

Roompot-Nederlandse Loterij ging recent, na een turbulente periode, samen met het Belgische Veranda’s Willems-Crelan. De nieuwe naam van de Nederlands-Belgische formatie is Roompot-Charles. Van der Lijke is één van de renners die is gebleven en dus ook in 2019 in het oranje-zwarte tenue zal rijden. Hij is de enige Zeeuw in het achttien koppen tellende team, na het vertrek van Brian van Goethem uit Philippine naar Lotto-Soudal.

Volledig scherm
Nick van der Lijke in het nieuwe tenue van Roompot-Charles. © Roeland Van Vliet

Van der Lijke reed in 2018 al een aantal mooie resultaten bijeen. Hij werd onder meer derde in een etappe in de Ronde van Oostenrijk en vierde in een rit in de Ronde van Duitsland. Maar een overwinning als prof heeft hij nog niet. ,,Ik ben er dichtbij”, zei hij. ,,Ik heb afgelopen seizoen echt een stap vooruit gezet, met klassementen, bergop en zelfs in klassiekers. Ik merkte echt dat ik lekker in de koers zat en me fijn voelde. Ik heb het idee dat het in 2019 kan gebeuren als bepaalde factoren net iets meer meezitten aan het einde van een koers.”

Grote rondes

Door de ploegleiding – en ook de renners – wordt 2019 gezien als een belangrijk jaar. De Europe Tour, net onder de World Tour, wordt belangrijker. Roompot-Charles wil met goede resultaten veel punten bij elkaar sprokkelen, zodat het tussen de andere ProContinentale ploegen hoog eindigt. De nummers één en twee in de eindstand krijgen namelijk uitnodigingen voor de drie grote rondes en tal van klassiekers in 2020. En voor de nummer drie is er ook nog een mooi programma. Van der Lijke: ,,Het rijden van een grote ronde is natuurlijk een grote wens. Veel vooraan finishen  is dus belangrijk.”

Het seizoen voor de Middelburger begint in februari. Zijn exacte programma kent hij nog niet. Voordien, op 15 december, heeft hij nog wel het Nederlands kampioenschap achter de derny’s. In Alkmaar mag hij dan voor het eerst in zijn Europese kampioenstrui een wedstrijd rijden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Scoringsdrift van Swift is in Nederland ongeëvenaard
    PREMIUM

    Scorings­drift van Swift is in Nederland ongeëven­aard

    MIDDELBURG - Van álle 315 Nederlandse standaardploegen scoort Swift gemiddeld veruit het meest. Na de dikke overwinningen op HKV (42-21) en VEO (40-19) heeft de Middelburgse overgangsklasser precies halverwege de zaalcompetitie een moyenne van liefst 32,3. Dat is ongekend. ,,We spelen heel direct”, legt topschutter Stephan den Boer uit. ,,We verspillen geen tijd aan onnodige passes”, voegt coach Dennis Plantinga eraan toe.