Volledig scherm
Nancy van de Ven. © Herman Heuvink

Van de Ven ziet Duncan verder uitlopen in WK voor vrouwen

IMOLA - Motorcrossster Nancy van de Ven heeft zaterdag haar achterstand op Courtney Duncan, de leidster in het WK voor vrouwen, zien oplopen. De Vlissingse werd tijdens de eerste manche van de Grand Prix van Imola derde, terwijl de Nieuw-Zeelandse wéér won. Het verschil tussen de nummers één en twee in de tussenstand is nu 19 punten.

Duncan en Van de Ven, die twee weken geleden nog geopereerd is aan haar knie, maakten er lange tijd een mooi tweestrijd van op het Italiaanse circuit. In de eerste rondes ging de Zeeuwse mee in de slipstream van haar concurrente. Vervolgens slaagde Van de Ven erin om haar te passeren en drie rondes op kop te rijden. Halverwege de race wisselden ze weer van positie en daarna verloor Van de Ven snelheid. Het gevolg was dat de Duitse Larissa Papenmeier haar ook nog voorbij kon gaan.

Duncan heeft nu 164 punten. Ver achter haar staan de nummers twee en drie, Van de Ven (145) en Papenmeier (144). Het verschil met de Belgische nummer vier, Amandine Verstappen (115), is ook weer groot.

Imola is de voorlaatste Grand Prix van het seizoen. Zondag is de tweede manche. In september wordt er ook nog gereden in Turkije.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement