Nancy van de Ven reed in de brandende zon naar de derde plaats. foto Eric Laurijssen Original IPTCSource CR Photography
Volledig scherm
Nancy van de Ven reed in de brandende zon naar de derde plaats. foto Eric Laurijssen Original IPTCSource CR Photography © Christiaan Roosink

Van de Ven raakt tweede plek kwijt in WK-stand

IMOLA - Nancy van de Ven is zondagochtend haar tweede plaats in het WK voor vrouwen kwijtgeraakt aan de Duitse Larissa Papenpeier. De Vlissingse motorcrossster eindigde bij de tweede manche van de GP van Imola teleurstellend als vierde en zakte daardoor een plaatsje.

Van de Ven had kopstart en reed de eerste rondes aan de leiding, terwijl de Nieuw-Zeelandse Courtney Duncan op de vijfde plek lag. Dat was gunstig voor de Vlissingse: zo zou ze een deel van de 19 punten achterstand op de nummer één in de stand deels wegpoetsen. Maar daarna werd alles compleet anders: Duncan begon aan een sterke inhaalrace die eindigde met een overwinning, Van de Ven klokte steeds minder snelle rondetijden en viel uit de top drie.

Papenmeier finishte uiteindelijk als tweede en ging daarmee Van de Ven, die maar één puntje voor stond op haar, voorbij. De Duitse heeft nu 166 punten, de Zeeuwse staat op 163. Duncan heeft met 189 punten een immense voorsprong.

Er rest nu nog één Grand Prix, half september in Turkije. Daar lijkt het alleen nog spannend te gaan worden tussen Papenmeier en Van de Ven. Duncan is al gevlogen en kan het zich permitteren om in één van de manches niet te finishen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
    PREMIUM

    Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

    NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”