Volledig scherm
Nancy van de Ven reed in de brandende zon naar de derde plaats. foto Eric Laurijssen Original IPTCSource CR Photography © Christiaan Roosink

Van de Ven raakt tweede plek kwijt in WK-stand

IMOLA - Nancy van de Ven is zondagochtend haar tweede plaats in het WK voor vrouwen kwijtgeraakt aan de Duitse Larissa Papenpeier. De Vlissingse motorcrossster eindigde bij de tweede manche van de GP van Imola teleurstellend als vierde en zakte daardoor een plaatsje.

Van de Ven had kopstart en reed de eerste rondes aan de leiding, terwijl de Nieuw-Zeelandse Courtney Duncan op de vijfde plek lag. Dat was gunstig voor de Vlissingse: zo zou ze een deel van de 19 punten achterstand op de nummer één in de stand deels wegpoetsen. Maar daarna werd alles compleet anders: Duncan begon aan een sterke inhaalrace die eindigde met een overwinning, Van de Ven klokte steeds minder snelle rondetijden en viel uit de top drie.

Papenmeier finishte uiteindelijk als tweede en ging daarmee Van de Ven, die maar één puntje voor stond op haar, voorbij. De Duitse heeft nu 166 punten, de Zeeuwse staat op 163. Duncan heeft met 189 punten een immense voorsprong.

Er rest nu nog één Grand Prix, half september in Turkije. Daar lijkt het alleen nog spannend te gaan worden tussen Papenmeier en Van de Ven. Duncan is al gevlogen en kan het zich permitteren om in één van de manches niet te finishen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement