Volledig scherm
Quinty van de Guchte heeft haar draai gevonden bij de elites © Johan Van Der Heijden

Van de Guchte, Poleij en Schoe op dreef

VLISSINGEN - Wielrenster Quinty van de Guchte uit Driewegen reed zaterdag opnieuw met de voosten me in een wielerwedstrijd voor elites in het Belgische Kallo.

Van de Guchte was al in verschillende ontsnappingen meegegaan, maar die werden verijdeld. In de laatste kilometer probeerde ze het weer en kon zich losmaken van het peloton. De eerstejaars elite werd echter nipt voor de finish teruggepakt en eindigde verdienstelijk op de achtste plaats.

* Arjan Poleij werd zondag zesde bij een koers in Merelbeke. In de tweede ronde – elke ronde kende 700 meter kasseien - reed hij weg in een groep van zeven renners. Twee ronden voor het einde liep zijn ketting eraf, waardoor hij de kop van de koers moest laten gaan. Zaterdag bij een koers in Lochristi was hij al twaalfde geworden.

* Ondanks een knappe inhaalrace bleef Aimée Schoe uit Vrouwenpolder bij een veldrit in het Belgische Wieckevorst net buiten de top 10. Door loting voor de startopstelling moest ze achteraan starten, als 33ste. Na de eerste ronde kwam ze als vijftiende door en in de volgende ronden slaagde ze erin nog enkele rensters in te halen. Ze eindigde op de twaalfde plaats.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement