Anthony van Assche
Volledig scherm
PREMIUM
Anthony van Assche © Orange Pictures/Herman Dingler

Van Assche na ontslag bij Delta Sport: ‘Mijn naam is aangetast’

ZWIJNDRECHT - Toen turntrainer Anthony van Assche in het voorjaar van 2019 thuiskwam van zijn eerste gesprek bij Delta Sport, was hij wildenthou­siast. ,,De plannen die ze hadden, de mogelijkheden die er in Zierikzee waren... Dat was precies wat ik zocht. Ik zei tegen mijn vriendin: ‘Het lijkt wel te mooi om waar te zijn’. Dat bleek uiteindelijk ook. Helaas.”

De uit Sas van Gent afkomstige Van Assche, die al geruime tijd in Zwijndrecht woont, werd op 14 februari door de Schouwse gymnastiekverening ontslagen. Voorzitter Kees Verkerke belde hem die vrijdagochtend op en vertelde dat hij ’s middags al niet meer hoefde te komen. De Zeeuws-Vlaamse oud-international stond perplex. ,,Er speelde wel eens wat, maar dit zag ik totaal niet aankomen.”

Kort na het ontslag gaf Verkerke al een korte verklaring in deze krant. ,,Er was geen klik”, stelde hij toen. Hij belegde ook een bijeenkomst met de ouders van de kinderen die Van Assche onder zijn hoede had. De weggestuurde trainer mocht daar zelf niet bij zijn. Van Assche: ,,Die ouders hebben, zo hoorde ik later, ook een verdraaiing van de feiten gehoord.”