Volledig scherm
Shirin van Anrooij (rechts) op het podium in het Italiaanse Silvelle. © Cor Vos

Van Anrooij en Van Dijke naar wereldbeker veldrijden in Tsjechië

VLISSINGEN - Shirin van Anrooij en Tim van Dijke komen aanstaande zaterdag in actie tijdens de wereldbeker veldrijden in het Tsjechische Tabor. De renster uit Kapelle en de inwoner van Colijnsplaat zijn door bondscoach Gerben de Knegt opgenomen in de Nederlandse selectie.

Van Anrooij komt in actie bij de elite-vrouwen, Van Dijke doet dat bij de U23-categorie. De twee Zeeuwen kwamen afgelopen weekend nog in actie bij het EK veldrijden in het Italiaanse Silvelle. Shirin van Anrooij pakte bij de junioren een bronzen medaille, Tim van Dijke moest bij de beloftes genoegen nemen met de vijfde plaats. Hij was daarmee de beste Nederlander.

  1. Eddy Bosschaert stopt er mee: ‘Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht’
    PREMIUM

    Eddy Bosschaert stopt er mee: ‘Een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht’

    STEKENE - Vijfenveertig jaar lang stak Eddy Bosschaert zijn ziel en zaligheid in shotokan karateclub Hulst. De in het Belgische Stekene woonachtige karateleraar was bij de oprichting van de club betrokken, was een liefhebber van vooral een goede techniek en promoveerde tot de zesde dan. Bosschaert deed in de beste jaren van de club met zijn team mee op het één-na-hoogste niveau. De tand des tijds heeft het op 73-jarige leeftijd van hem gewonnen. Het lichaam wil niet meer, een afscheid als erelid is het gevolg.