Volledig scherm
Shirin van Anrooij. © PZC

Van Anrooij achtste in wegwedstrijd EK, landgenote pakt goud

ALKMAAR - Wielrenster Shirin van Anrooij uit Kapelle is vrijdagochtend bij het EK in Alkmaar achtste geworden in de wegwedstrijd voor junior-vrouwen. Ze zag landgenote Ilse Pluimers het goud pakken.

De winnares van het goud op de tijdrit van woensdag reed zeer alert. Op het door de regen spekgladde parkoers ging de ene na de andere renster onderuit. Soms vielen ze bij bosjes. De Oranje-vrouwen koersten zeer beheerst en bleven bijna allemaal overeind. Van Anrooij sleurde lange tijd aan het uitgedunde peloton en hield vooral de Franse rijdsters in toom, die af en toe een vluchtpoging deden.

In de laatste van zes rondes van 11,5 kilometer sprong Ilse Pluimers weg. Hoewel ze niet meer dan 10 seconden pakte, kregen de Françaises haar niet terug. Onder anderen Shirin van Anrooij deed goed afstopwerk. Toen bleek dat Pluimers het ging redden, sprintte de Bevelandse nog mee voor een ereplaats. Ze werd daarbij achtste. Sofie van Rooijen finishte als tweede, wat de suprematie van Nederland nog eens benadrukte. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement