Lieke Coenen met haar beker.
Volledig scherm
PREMIUM
Lieke Coenen met haar beker. © Camile Schelstraete

‘Valsspeelster’ Lieke Coenen laat zich niet van de wijs brengen

AMSTERDAM - Trots toont de 15-jarige Lieke Coenen uit Clinge haar in Amsterdam veroverde beker. De frêle Zeeuws-Vlaamse tennisster won bij TC Amstelpark de nationale titelstrijd voor provinciaal jeugd kampioenen (PJK) bij de meisjes tot en met 16 jaar.

Het is de voorlopige kroon op haar werk. Als kampioen van Zeeland snoerde ze in de finale overtuigend de mond van Pleun Kramer, de kampioen van Noord-Holland. De speelster van TV Heerhugowaard ging tijdens de eindstrijd vloekend en tierend tekeer. Ook wilde ze een aantal keren de discussie aan gaan over ballen die duidelijk uit waren. ,,Ze zei dat ik mijn kop moest houden en dat ik het niet zou redden met ‘vals’ spelen. Gelukkig was er een bondsgedelegeerde bij, die mij gelijk gaf”, vertelt Lieke Coenen met een glimlach.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
    PREMIUM

    Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

    NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”