Volledig scherm
Dylan Groenewegen komt als eerste over de streep in Heinkenszand. © photo: Cor Vos

Valpartij houdt Groenewegen niet van Zeeuwse zege af

HEINKENSZAND - Dylan Groenewegen heeft de eerste rit in lijn van de ZLM Tour, met finish in Heinkenszand, op zijn naam geschreven. Kort voor de meet kwam de sprinter van Jumbo-Visma ten val, maar dat deerde hem niet.

Na de proloog van woensdagavond in Yerseke trok het peloton naar België, waar de eerste reguliere etappe van start ging in Bredene. Het peloton zette daarna opnieuw koers richting Zeeland. Via Zeeuws-Vlaanderen voerde de etappe het pak renners naar finishplaats Heinkenszand.

In de beginfase waren er veel aanvallen vanuit het peloton, maar die bleven zonder succes. Uiteindelijk slaagden vier renners erin weg te rijden: Elmar Reinders (Roompot-Charles), Daan van Sintmaartensdijk (Alecto), Stef Krul (Metec) en Julien van den Brande (Tartetto-Isorex). Zij hadden een maximale voorsprong van twe minuten en vijftig seconden.

Het viertal reed gezamenlijk door Zeeuws-Vlaanderen en passeerde ook als eerste de Westerscheldetunnel. Pas tijdens de laatste plaatselijke omloop in de Zak van Zuid-Beveland werden zij achterhaald door het jagende peloton, dat met name werd aangevoerd door Jumbo-Visma.

Die ploeg, waar ook Antwan Tolhoek uit Yerseke onder contract staat, reed in dienst van topsprinter Groenewegen en had de zinnen gezet op een tweede zege, na de winst van Jos van Emden in Yerseke. Een valpartij in de laatste ronde leek echter roet in het eten te gooien, maar Groenewegen knokte zich terug en won de spurt. Emils Liepins werd tweede, Caleb Ewan derde.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging
    PREMIUM

    Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging

    TERNEUZEN - De ene vereniging komt uit Kloosterzande, de andere uit Koewacht. Voor beide clubs is het zwembad Reynaertland in Hulst echter al jarenlang het epicentrum van hun zwemactiviteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zwemclub De Honte en ZC Koewacht sinds september 2019 de handen ineen hebben geslagen en als Startgemeenschap De Marlijn door het leven gaan. De volgende uitdaging: samen de Zeeuwse Winter Zwem Kampioenschappen organiseren.