Volledig scherm
PREMIUM
Deniël van der Waal in actie namens Oemoemenoe. © Lex De Meester

Vader en zoon Van der Waal geven alles voor Curaçao en Oemoemenoe

MIDDELBURG - Herbert-Jan van der Waal en zijn zoon Deniël leven voor de rugbysport. De twee Middelburgers zijn erg begaan met zowel Oemoemenoe als het nationale team van Curaçao. Met de ereklasser hebben ze nog twee belangrijke duels voor de boeg, met de selectie van het Caribische eiland hebben ze juist net twee mooie duels achter de rug.

Curaçao naar een hoger plan tillen

Het rugby op Curaçao staat nog in de kinderschoenen. Vader en zoon Van der Waal zijn al jaren bezig met een vorm van ontwikkelingswerk, de één als coach, de ander als sturende speler.

,,We hebben geen bloedbanden met het eiland”, zegt Herbert-Jan. ,,Maar Curaçao is een onderdeel van het Nederlandse koninkrijk en ik ben al lange tijd geleden gevraagd om daar te komen helpen. Eerst met rugby op het strand en Sevens. Twee jaar geleden is daar het XV-rugby – zeg maar het gewone rugby – bijgekomen.”

Quote

Ik mag nu natuurlijk niet meer voor Nederland uitkomen

Deniël van der Waal

,,Ik weet niet beter dan dat ik met mijn vader mee ga”, vertelt Deniël. ,,Inmiddels heb ik drie officiële interlands achter mijn naam staan. Vorig jaar speelden we op Guadeloupe en onlangs rugbyden we tegen Martinique en Barbados. Ik mag nu natuurlijk niet meer voor Nederland uitkomen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement