Volledig scherm
PREMIUM
Jos Aertssen staat dit seizoen 'gewoon' weer voor de groep bij Orion. © Johan vd Heijden

Uitgezwaaide trainer mikt met Orion op de top-3

HEINKENSZAND – Aan het einde van vorig seizoen nam handbaltrainer Jos Aertssen (61) afscheid bij hoofdklasser Orion. Een zoektocht naar een opvolger in Heinkenzand leverde echter niet het gewenste resultaat op.

De Bevelandse handbalvereniging voerde een aantal gesprekken met kandidaat-trainers, maar een echte match kwam daar niet uit. ,,En nu staat Jos ‘gewoon’ weer voor de groep’’, vertelt bestuurslid, en tevens keeper van de club, René Hooijschuur.

,,Mijn gezondheid en de hoge werkdruk waren voor mij redenen om een stapje terug te doen’’, blikt Aertssen een paar maanden terug in de tijd. ,,Maar nu gaat dat beter en durf ik het wel weer aan. Bovendien klopt het plaatje bij Orion voor mij: een brede groep met jongens die willen leren.’’

Quote

Tussen ons was er al een klik. We kennen elkaar van vroeger en we zitten op dezelfde lijn qua handbal. Voor mij is Jan een perfect verleng­stuk.

Jos Aertssen (61)

Ook de komst van Jan Groenendijk als teambegeleider noemt Aertssen een belangrijke schakel in het geheel. Groenendijk was reeds in beeld toen zoon Aron, na een kortstondig avontuur in België, aan het einde van vorig seizoen aansloot in Heinkenszand. Aertssen: ,,Tussen ons was er al een klik. We kennen elkaar van vroeger en we zitten op dezelfde lijn qua handbal. Voor mij is Jan een perfect verlengstuk.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement