Volledig scherm
PREMIUM
Jos Aertssen staat dit seizoen 'gewoon' weer voor de groep bij Orion. © Johan vd Heijden

Uitgezwaaide trainer mikt met Orion op de top-3

HEINKENSZAND – Aan het einde van vorig seizoen nam handbaltrainer Jos Aertssen (61) afscheid bij hoofdklasser Orion. Een zoektocht naar een opvolger in Heinkenzand leverde echter niet het gewenste resultaat op.

De Bevelandse handbalvereniging voerde een aantal gesprekken met kandidaat-trainers, maar een echte match kwam daar niet uit. ,,En nu staat Jos ‘gewoon’ weer voor de groep’’, vertelt bestuurslid, en tevens keeper van de club, René Hooijschuur.

,,Mijn gezondheid en de hoge werkdruk waren voor mij redenen om een stapje terug te doen’’, blikt Aertssen een paar maanden terug in de tijd. ,,Maar nu gaat dat beter en durf ik het wel weer aan. Bovendien klopt het plaatje bij Orion voor mij: een brede groep met jongens die willen leren.’’

Quote

Tussen ons was er al een klik. We kennen elkaar van vroeger en we zitten op dezelfde lijn qua handbal. Voor mij is Jan een perfect verleng­stuk.

Jos Aertssen (61)

Ook de komst van Jan Groenendijk als teambegeleider noemt Aertssen een belangrijke schakel in het geheel. Groenendijk was reeds in beeld toen zoon Aron, na een kortstondig avontuur in België, aan het einde van vorig seizoen aansloot in Heinkenszand. Aertssen: ,,Tussen ons was er al een klik. We kennen elkaar van vroeger en we zitten op dezelfde lijn qua handbal. Voor mij is Jan een perfect verlengstuk.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.