Volledig scherm
© Eveline Van Elk

Tweede vlucht in successie voor 'Senne' en Van Daalen

VLISSINGEN - De zwartbonte jonge doffer 'Senne' van Alfons en Danny van Daalen, bracht zaterdag op de voorlaatste Natoervlucht uit Pont St. Maxence de bloemen naar Sint Jansteen. 

Zij klokten daarmee voor de tweede maal in successie de snelste duif van het Zeeuwse convooi, dat deze keer uit ruim 5900 duiven bestond. ,,Een unieke prestatie waar we heel blij mee zijn. 'Senne' heeft de afstand van Pont St. Maxence naar Sint Jansteen van 241 kilometer gevlogen met een snelheid van ruim 98 kilometer per uur. Bij aankomst treuzelde hij wat om over de antenne te lopen, maar bedacht zich op tijd om toch de winst te pakken”, aldus Danny van Daalen. De duiven waren met prima weer en een zuidwesten wind om 08.45 uur gelost.

Najaarsklassieker Limoges

Voor de 22ste maal organiseerde de P.V. De Zwaluw uit Westkapelle deze najaarsklassieker in samenwerking met de Afdeling Brabant 2000. Initiator van deze vlucht was destijds wijlen Jaap Brasser, naar wie de ereprijs is genoemd die gewonnen wordt door de snelste Zeeuwse duif uit de Zeeuwse inkorfcentra. Voor de vlucht van dit jaar kwamen er 396 duiven aan de start. Die werden op vrijdag zeven september om 14.00 uur in Limoges gelost. Met goed vliegweer en de wind uit zuidwestelijke richting was het niet ondenkbaar dat er duiven ‘s nachts zouden doorvliegen.

Lourens-Jan Hengst van de succesvolle combinatie Hengst-Provoost uit Aagtekerke dacht ook zo en ging rond half zes zaterdagmorgen op inspectie. Al gauw ontwaarde hij een duif bij de ingang van het hok. Helaas was die nog niet over de antenne geweest. Compagnon Jacco Provoost werd gewaarschuwd en na enkele verwoede pogingen liet de duif zich registreren om 06.12 uur. Het was de spanning in ieder geval waard geweest, want alsnog kon hun blauwe jaarling duivin als eerste worden afgevlagd. Zij had de afstand van 648 kilometer naar Aagtekerke, rekening houdende met de neutralisatietijd, afgelegd met een snelheid van 96 km./u.

Uitslagen van Pont St. Maxence

Afdeling Zeeland, 5908 duiven. Snelste van het concours A. van Daalen en zn., St. Jansteen.

Samenspel West, 1819 duiven. 1 Comb. Meulmeester, Arnemuiden, 2 A. Beekman en zn., Middelburg, 3, 4 Comb. J. en K. van Belzen, Arnemuiden, 5 Comb. A. Houmes en zn., Middelburg.

Samenspel Midden, 1355 duiven. 1, 3, 4, 5 Comb. Derycke-Schieman, Axel, 2 P. P. de Poorter, Axel.

Samenspel Oost, 1087 duiven. 1, 3 A. van Daalen en zn., St. Jansteen, 2 J. Thijs, St. Jansteen, 4, 5 A. Thijs en zn., Heikant. 

Samenspel Noord, 1307 duiven. 1 A. Bolijn, Anna Jacobapolder, 2 J. J. Bolier, Scherpenisse, 3, 5 C. Moeliker, Tholen, 4 Comb. Hoek, St. Philipsland.

Uitslag van Limoges

396 duiven. 1, 9 Comb. Hengst-Provoost, Aagtekerke, 2, 7 Comb. Flipse, Westkapelle, 3 F. Vette, Hansweert, 4, 5 M. van Alphen, Westkapelle, 6 A. de Bruijne, Sluiskil, 8 F. van de Linden, Stekene, 10 J. van Belzen, Colijnsplaat. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement