Erwin Harmes verlaat in tweede positie het sportpark bij de start van de Scheldeloop in Terneuzen.
Volledig scherm
Erwin Harmes verlaat in tweede positie het sportpark bij de start van de Scheldeloop in Terneuzen. © Sjaak Sinke

Tweede keus levert Erwin Harmes persoonlijk record op in Terneuzen

TERNEUZEN - Een noodlottig treinongeval tussen Kruiningen en Bergen op Zoom zorgde er zaterdag voor dat Erwin Hames zijn wedstrijd in Schipluiden niet kon bereiken. Nadat hij terug in Middelburg was, kon hij afreizen naar de Scheldeloop in Terneuzen, een wedstrijd over 25 kilometer.

Zoals gebruikelijk liep hij iedereen los om in een persoonlijk record van 1.25.45 te finishen op de atletiekbaan van Terneuzen. De Belg Jente Samson gaf bijna vier minuten toe op Harmes. ,,Wanneer ik met Harmes meega, loop ik me kapot”, liet hij berustend weten.

Bij de vrouwen was de winst op de langste afstand voor Paola van Gilst. De loopster uit Goes klokte een tijd van 1.53.40. Daarmee bleef ze de Terneuzense Cathy Poppe ruim een minuut voor. Zij liep immers 1.54.56.

Marianne de Kok, in training voor de halve marathon klokte op de 12 kilometer een tijd van 47.27 goed voor de vierde plaats overall achter winnaar Patrick de Vos, Davy van de Roost en Rens de Ridder. Op de 6 kilometer gingen de zeges naar Sander d'Hont (mannen) en Esma Guigui (vrouwen).