Ques Canninga (nummer 26) van Quintus probeert Feyenoorder Thomas Houtepen het scoren te beletten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ques Canninga (nummer 26) van Quintus probeert Feyenoorder Thomas Houtepen het scoren te beletten. © Orange Pictures / Patrick Leeflang

Twee Middelburgse handbalbroers en hun bonusbroer jagen het hoogste na

ROTTERDAM - Sporthal De Wielewaal in Rotterdam-Zuid stroomt deze zaterdagavond langzaam vol. Vanuit de zaal klinkt de opzwepende melodie van ‘geen woorden maar daden’. De wand wordt gesierd door een rood-wit spandoek met een grote F in het midden. Boven de deur naar de kantine hangt een bordje: ‘alleen toegang voor Feyenoorders’.

Het moge duidelijk zijn, dit is het domein van Feyenoord Handbal. Zeno Canninga (21) en Thomas Houtepen (17) dragen vol trots het rood-wit van de thuisclub. Aan de andere kant van het veld, in het groen van tegenstander Quintus 2, staat Ques Canninga (19). Alle drie zijn ze afkomstig uit Middelburg. Twee broers en een ‘bonusbroertje’ die de andere twee als zijn grote broers beschouwt.

Volgens insiders speelt de thuisploeg hier in De Wielewaal altijd met een mannetje meer, net als het ‘grote Feyenoord’ in De Kuip. ,,Thuis zijn we nagenoeg onverslaanbaar’’, bevestigt voorzitter Henk van Vliet met gepaste trots. Enkele weken geleden nog is Bevo, koploper in de eerste divisie, hier met 34-30 aan de zegekar gebonden. Dat is precies wat ze in Rotterdam-Zuid uit willen stralen.