Volledig scherm
Jur Wattel in actie tijdens het EK Junior Racing in Assen. © Mariska Grob

Twee bronzen medailles voor jonge racer Jur Wattel

videoASSEN - Jur Wattel nam twee bronzen medailles mee naar huis van het Europees kampioenschap Junior Racing. Op het circuit van Assen kwam de 12-jarige racer uit Middelburg als één van de weinigen in twee klassen uit. Daarin wist hij beide keren een podiumplaats veilig te stellen.

Wattel reed in de NSF100 (4 takt motor) en de Mini GP (2 takt motor). Aan het EK deden jongens en één meisje uit dertien verschillende landen mee. In de klasse NSF100 zette hij achtereenvolgens de tweede en derde kwalificatietijd neer. Wattel startte vanaf de derde plek, werd in de eerste race tweede en vervolgens in de tweede race derde. Dat was ook zijn eindklassering. De eindzege ging naar Loris Veneman, die beide races won.

In de Mini GP werd Jur Wattel in de eerste kwalificatie derde. Door motorpech kon hij in de tweede kwalificatie niet in actie komen. Een dag later kon hij wel starten, vanaf de elfde plek. In beide races werd hij vervolgens derde, waardoor hij zijn tweede bronzen plak pakte op het EK. De Mini GP werd gewonnen door de Italiaan Giulio Pugliese, voor Rio Olofsen uit Harderwijk. 

Het jeugdjournaal maakte een reportage over het Europees Kampioenschap. Dat bekijk je hier: 

Volledig scherm
Vreugde na afloop van het voor de jonge Middelburger succesvol verlopen EK. © Mariska Grob
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement