Het tennispark van 's-Heer Abtskerke op archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Het tennispark van 's-Heer Abtskerke op archiefbeeld. © Johan vd Heijden

TV De Poel moet voor nieuwe energie zorgen in twee dorpen

NISSE/’S-HEER ABTSKERKE - Eind jaren tachtig en begin jaren negentig kregen bijna alle dorpen in de Gemeente Borsele een eigen tennisbaan ter bevordering van de leefbaarheid. Anno 2019 is het voor een aantal van die kleinere tennisverenigingen de vraag of ze nog wel bestaansrecht hebben. Zo gaan Nisse en Abtskerke per 1 januari samen verder als TV De Poel.

,,Voor Nisse is dat bittere noodzaak, maar tegelijkertijd zal het ook voor een positieve impuls zorgen’’, vindt bestuurslid Joyce van Loon. ,,Er komt nieuwe energie in, we kunnen nu onze leden meer bieden en ook voor de jeugd komen er nieuwe mogelijkheden.’’

 1. Zeeuws-Vlaming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’
  PREMIUM

  Zeeuws-Vla­ming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Ard Kramer groeide op in West-Zeeuws-Vlaanderen, volleybalde bij het al lang ter ziele gegane Even Kijken, verkaste vanwege zijn studie richting Rotterdam en woont tegenwoordig in Barendrecht. Als teammanager van de volleybalsters van Laudame/VCN uit Capelle aan den IJssel beleefde Kramer met een plek in de bekerfinale en promotie naar de eredivisie een topseizoen. Daarmee is Kramers honger niet gestild. Midden in de coronacrisis werd hij voorzitter van een ambitieuze club.
 2. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.