Volledig scherm
Marika Padmos

Turnsters Marika Padmos en Simone Tange met brons naar finale

LEEK - Turnsters Marika Padmos (Delta Sport) en Simone Tange (MTV) hebben tijdens halve finales in het Groningse Leek een bronzen medaille gepakt. Ze plaatsten zich daarmee voor de finales van het bondskampioenschap in de tweede divisie. Padmos bij de senioren, Tange bij de junioren.

De derde plaats bij de junioren was voor Tange op zich al een bekroning van een reeks succesvolle wedstrijden. Onlangs won ze onder meer het Moreau-toernooi in Vlissingen. Tanges clubgenote Fleur van Horik bereikte de bondsfinale ook eenvoudig met een vierde plaats, terwijl ook Sterre Sander en Emy de Voogd in de finale staan. Delta Sporter Fleur Just (tweede divisie jeugd) plaatste zich voor de finale met een elfde plaats.

Rachel Louws haalde met een eerste plaats de toestelfinale op vloer. Amy Quakkelaar van Turnschool Zeeland haalde twee toestelfinales op sprong en vloer. Ze staat eerste reserve voor het bondskampioenschap.

Tijdens de regiofinale in Prinsenbeek was er goud voor Liza Neumann van DIOS Souburg bij de jeugdmeisjes D1. Zij plaatste zich voor de districtsfinale, net als Clarinda Kolijn en Noor van Putten. EMM Terneuzen haalde twee keer goud met Alicia Meerman (instap D3) en Acelya Sevik (Pupil 2 D1) en een keer zilver met Sam van der Zeijst (instap D3). Ook Acelya Sevik (Pupil 2 D1) en Marina Rudeychuk (Junior E) kwalificeerden zich voor de districtsfinale. Anouk Engelen van Turn’87 haalde brons en stroomde tevens door naar de districtsfinale. 

Volledig scherm
Simone Tange (rechts) op het erepodium.
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement