Volledig scherm
Daniek Witlox (links) en Frederique Snijders op archiefbeeld. © Turnschool Zeeland

Turnschool Zeeland telt internationaal mee en pakt zilver

OVERZICHTVLISSINGEN - Het team van Turnschool Zeeland uit Vlissingen - met Frederique Snijders, Daniek Witlox, Yara Helleman, Fleur Dingemanse, Marit van Laere en Kiara van Belzen - heeft zilver behaald bij een internationaal turntoernooi in België.

Op het Tournoi International de Gymnastique in Verviers waren onder anderen turnsters uit België, Nederland, Oostenrijk, Kroatië en Denemarken aanwezig. De Vlissingse turnsters kenden een sterke wedstrijd in het grote deelnemersveld en pakten zo een mooie tweede plaats. Ook de individuele resultaten waren prima. Bij de junioren in de eerste divisie was het goud voor Yara Helleman en bij de senioren in de eerste divisie was Frederique Snijders de beste.

Tijdens de landelijke finale springen in het C niveau was er succes voor Turn’87 uit Oostburg. Op het onderdeel airtumbling haalde het mixteam bij de jeugd goud, terwijl op de minitrampoline en op dit onderdeel met springtoestel beide keren brons werd gepakt. MTV Middelburg en Hygiëa Westkapelle kwamen niet op het podium in het grote deelnemersveld, maar waren desondanks tevreden over de uitslag bij de junioren. MTV werd achtste op airtumbling en elfde op het springtoestel, terwijl de vijftiende plaats werd behaald op de minitrampoline. Hygiëa werd hier veertiende en tiende op airtumbling.

Kleine wijziging

Delta Sport Zierikzee nam met vijf teams deel aan de landelijke finale Acroym op het D- en E niveau in Oss. Het kwam niet tot een medaille, maar de teams van trainster Wendy Huyzen presteerden verdienstelijk. Het D-jeugd acroteam Amy Leijten en Ilse de Ronde liet een oefening zien die uiteindelijk met 22.830 punten een vierde plaats opleverde. Het acroduo Babette Verkerke en Lot van de Ende (D-senioren) werd vijfde met 23.100 punten. Trainster Wendy Huyzen was trots: ,,Beide teams hebben zich zo goed ontwikkeld en laten zien in dit spanningsveld tot een mooie prestatie te kunnen komen.’’ 

Bij het duo Senne Groenendijk en Faya van Wensen (E-jeugd) werd een kleine wijziging in de uitvoering met twee punten bestraft en dat koste hen een hogere klassering dan de negende plaats (20.800). Het acrotrio Guusje Hoek, Anne Griffioen en Femmy ten Klooster (E-jeugd) eindigde eveneens met 21.620 punten als negende. Fleur Brockhus en Jara van de Zande (D-junioren) eindigden met 23.030 punten op een tiende plaats.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement