Volledig scherm
Team Hoondert in Marokko. © Rallymaniacs

Truck Hoondert botst bij Marokkaanse rally op buggy

VLISSINGEN - Adwin Hoondert is tijdens de Morocco Desert Challenge met zijn truck gebotst op een buggy. Niemand liep lichamelijk letsel op. De buggy was echter total loss en kon de rally niet meer vervolgen.

Hoondert, de trucker uit Hoedekenskerke, gaf op Facebook aan vreselijk geschrokken te zijn. De twee voertuigen reden op aparte wegen, bijna parallel aan elkaar, naar een kruising toe. Daar ging het mis. Ze hadden elkaar niet gezien en de buggy reed tegen de achterkant van de truck aan en sloeg over de kop. De Zeeuwse DAF had slechts kleine schade.

Het roadbook had aangegeven dat ze op de kruising rechtdoor moesten en beide chauffeurs waren ervan overtuigd dat ze op de juiste baan zaten.

De Morocco Desert Challenge is een achtdaagse wedstrijd die zaterdag eindigde. Hoondert deed er, met een bijna volledig Zeeuwse crew, voor het eerst aan mee. Bij de trucks klom hij in de slotdagen nog naar de dertiende plaats in het klassement.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”