Volledig scherm
Joey de Kok tijdens de GP in Tilburg © Jan Rosmulder

Trotse Joey de Kok strandt in kwartfinale van Grand Prix

TILBURG - Joey de Kok is in de kwartfinale van de Grand Prix driebanden uitgeschakeld door Dave Christiani. Verrassend was dat niet, want Christiani is een ervaren prijsvechter en versloeg een ronde eerder  Nederlands sterkste Thérèse Klompenhouwer met liefst 40-19 in 17 beurten. 

De Kok trof een stug verdedigende Christiani, hetgeen wel aangaf dat het respect voor de jonge Lewedorper er was. Slechts af en toe kon De Kok door de barrière heen breken, maar te weinig om kans te maken op de winst. 

Met een eindmoyenne van 1.086 mocht de jonge Zeeuw dik tevreden zijn. ,,Ik heb mijn beste toernooi ooit gespeeld en ben daar best trots op. De laatste partij was heel moeilijk, maar ik heb gedaan wat ik kon.”

Eerder op de zaterdag was De Kok nog te sterk voor Volkan Cetin. Dat hielp hem aan zijn plaats in de kwartfinale. Cetin toonde zich in die partij een sportieve tegenstander, door de arbiter op een onterecht afgewezen punt van De Kok te wijzen.

  1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
    PREMIUM

    De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

    TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.