Volledig scherm

Triatleet Gert van der Vinden wint na inhaalrace in Zürich en mag naar Hawaï

ZüRICH - Triatleet Gert van der Vinden uit Biggekerke heeft in de Ironman van Zürich zijn categorie H55 gewonnen. De Walchenaar kwam over de streep na 10 uur, 12 minuten en 31 seconden. 

Na de 3.8 km zwemmen, net onder het uur, kreeg Van der Vinden het niet gemakkelijk bij de 180 km fietsen met daarin 1500 hoogtemeters, waardoor hij flink wat plaatsen verspeelde. Onder goede omstandigheden presteerde hij goed op de 42 km hardlopen, waar hij maar liefst acht tegenstanders inhaalde. De laatste concurrent ging op twee kilometer voor de bijl en de zege was binnen voor Van der Vinden. 

Maandag worden de prijzen uitgereikt en krijgen de nummers één en twee de mogelijkheid om een startbewijs voor de hele triatlon in oktober in Hawaï te reserveren, waar in 1976 de triatlon werd uitgevonden. ,,Ik heb er dit jaar alles aan gedaan om dit te bereiken. Dit maak je maar één keer mee.”, liet Van der Vinden weten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.