Volledig scherm
Ondo (blauwe shirts) kende een droomstart. © Lex De Meester

Trainersduo debuteert met droomstart bij Ondo

OVERZICHTVLISSINGEN - Het nieuwbakken trainersduo Jouri van den Broeke en Robin Wisse beleefde met Ondo een droomstart van de veldkorfbalcompetitie. 

Tegenstander KCR, vorig seizoen nog uitkomend in de overgangsklasse, ging verrassend onderuit in Sint Laurens. Het werd 17-15 voor de thuisploeg. In een spannende wedstrijd - waarin het verschil nooit groter was dan twee doelpunten - won ONDO, aantredend zonder de geblesseerde Ronald Wisse, het op passie en strijd.

In dezelfde klasse 1F springt ook de 19-20-winst van Fortis op Kinderdijk in het oog. De Souburgse formatie, die een metamorfose onderging qua samenstelling, begon matig aan het duel en keek al snel tegen een 7-1 achterstand aan. Des te opvallend was de remonte na rust, waarin vooral de dames zich lieten gelden. In de laatste tien minuten werd de achterstand weggepoetst en ging Fortis er op en erover.

Dissonant in klasse 1F was Tjoba. De Bevelanders verloren uiteindelijk kansloos (26-19) van RWA. Opzienbarend was het scoreverloop: Tot zeven minuten voor rust leidden de Bevelanders met 6-11, toch stond er halverwege 11-11 op de teller. In de tweede helft werd Tjoba afgetroefd over de dames. Tot 22-19 spartelde het nog wat tegen, maar moest in de slotfase de geflatteerde 26-19 slikken.

klasse 2I. Rust Roest-Atlas 26-14: In klasse 2I opende Atlas het seizoen tegen Rust Roest, waar het in haar debuutjaar als tweedeklasser goede herinneringen aan bewaard. De stunt op een positief resultaat in Eindhoven bleef echter uit. Atlas kwam nauwelijks onder de druk van de thuisploeg uit en liep na rust (11-8) tegen een flinke oorwassing aan. De derby tegen Stormvogels aanstaande zaterdag levert de kans op revanche.

Stormvogels-WION 7-14: Bij de rentree van Stormvogels in de tweede klasse was oud eersteklasser WION duidelijk een maatje te groot. Dat ervoer ook Bert Mol die zijn herintrede maakte als coach van de Westkapellenaren. Zijn ploeg was nog wel creatief, maar scoorde uiterst moeizaam. Ook de Rotterdammers vonden de korf bepaald niet vlotjes maar waren de baas op het veld.

Klasse 3J. KVK-DSO 13-17: Met een 4-1 voorsprong opende KVK brutaal tegen titelkandidaat DSO, dat zich in de eerste helft nauwelijks raad wist met de Kapelse degradant. Een paar ongelukkige momenten verder had DSO het heft weer in handen (9-13). KVK, met de terug gekeerde Lennard Volkers maar nog zonder diens herstellende broer Koen, sputterde nog tegen tot 12-13, maar dolf het onderspit in het laatste kwartier.

Seolto-Blauw Wit 10-14: Ongelukkiger had de competitie niet kunnen starten voor Seolto. Op de eerste speeldag verloor het drie spelers met een blessure. Desalniettemin hadden de Vlissingers gezien het aantal kansen in het eerste kwartier Blauw Wit al op achterstand moeten zetten. In plaats daarvan leidde de ploeg uit Kloetinge met 1-3. Na rust (5-6) had een feller Blauw Wit de wedstrijd in handen en was Seolto geknakt.

Keep Fit-Togo 24-16: De titelpretenties van Togo liepen meteen een flinke deuk op in Roosendaal. De Goezenaren werden verrast door Keep Fit dat agressief uit de startblokken schoot. Tot rust (9-8) hield TOGO de schade beperkt, maar in het tweede bedrijf kwam het door de fysieke Brabantse stijl van verdedigen niet toe aan het eigen spel. Keep Fit scoorde er intussen kwistig op los.

Zaamslag-Scheldevogels 9-14: Ook dit seizoen heeft Zaamslag te kampen met een schaarste aan spelers. Door drie zwangere dames trad de ploeg verre van compleet aan tegen Scheldevogels. “De derde klasse zal een flinke kluif worden” stelt coach Inge Bekaert eufemistisch. Niet verwonderlijk werd haar ploeg nog voor rust overklast over dameszijde (1-8). Na rust was er meer grip, hoewel dat voor de statistieken was.

Klasse 4J. Terda-Luctor 15-20: Een jeugdig Luctor troefde in Breda het geroutineerde Terda af. Coach Peter Durink was tevreden over het aanvallende deel in de openingsronde van de veldkorfbalcompetitie. Verdedigend ging het af en toe te gemakzuchtig vond hij. Hoewel één vak haperde, sloeg Luctor toe op het moment dat de tegenstander daar rijp voor was. Luctor wordt geacht hoge ogen te gooien in deze klasse 4J.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement