Tovaal (rood-blauw) won zondag van Dukes 2.
Volledig scherm
Tovaal (rood-blauw) won zondag van Dukes 2. © Johan Van Der Heijden

Tovaal sleept voor eigen publiek de eerste winst over de streep

GOES - De rugbyers van Tovaal behaalden de eerste overwinning in de Cup Poule van de tweede klasse. Op het eigen sportpark Het Schenge werd afgerekend met Dukes 2, dat veel minder voordeel uit de storm wist te halen dan de spelers van trainer Brian Hendry. Na een 28-5-voorsprong hield Tovaal na rust stand en won het met 28-10.

De thuisclub startte met de felle stormwind in de rug en zette de reserves van ereklasser Dukes meteen vast tegen de eigen trylijn. Dat resulteerde na vijf minuten al in een try van Alex Vlieland, die door Jordan Paterson vakkundig werd geconverteerd: 7-0. 

Dukes 2 kwam verrassend terug tot 7-5, maar vervolgens ging Tovaal succesvol verder met het opbouwen van een zo groot mogelijke marge. Met twee try’s van Alex Vlieland en één van Mark Koens en drie formidabele conversions van Jordan Paterson slaagde die opzet en stond Tovaal aan het einde van de eerste helft met 28 - 5 voor.

Na rust moest Tovaal zich beperken tot verdedigen en dat deden de Goesenaren bijzonder goed. Pas twee minuten voor tijd vond Dukes 2 een gaatje in de hechte Goese defensie: 28-10.