Volledig scherm
© Johan Van Der Heijden

Tovaal richt zich na de pauze op en maakt achterstand ongedaan

ROTTERDAM - Tovaal blijft meedoen in de top van de tweede klasse. Het team van trainer Brian Hendry versloeg zondag in Rotterdam RSRC nipt met 16 - 19. Bij rust leidden de Rotterdamse studenten nog met 13 - 5.

In het begin van het duel lag het initiatief bij de thuisclub en kwam Tovaal er amper aan te pas. Via twee penalty-kicks bouwde RSRC een 6-0-voorsprong op, maar vervolgens kregen de Goesenaren meer greep op het duel en vanuit een beproefd recept kwam Tovaal terug in de wedstrijd.

Na een gewonnen line-out knokten de Goese voorwaartsen zich in de richting van de Rotterdamse trylijn. Maghiel Hanse strandde nog op enkele centimeters van de trylijn, maar Jorian Broekmeijer scoorde wel: 6-5.

RSRC liep vervolgens uit naar 13-5, maar direct na rust brachten Robbert de Kramer en Jordan Paterson Tovaal terug tot 13-12. RSRC scoorde nogmaals vanuit een penalty, maar in de slotfase greep Tovaal de volle buit. Jorian Broekmeijer drukte de bevrijdende try en Jordan Paterson legde de eindstand vast op 16-19.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement