Volledig scherm
Marco Minnaard werd uitgeroepen tot Zeeuws Wielrenner van het Jaar 2017. © Photo News

Tour-ganger Minnaard en talentvolle Vader in het zonnetje gezet

HEINKENSZAND - Marco Minnaard is tijdens het evenement CyclÉmotion uitgeroepen tot Zeeuws Wielrenner van het Jaar. De Wemeldingenaar kreeg de Theo Middelkamp Trofee uitgereikt door gedeputeerde Jo-Annes de Bat. Hij hield onder anderen Timo de Jong, Jarno Mobach, Shirin van Anrooij en Antwan Tolhoek achter zich bij de verkiezing.

Minnaard debuteerde het afgelopen kalenderjaar in een grote ronde. De leiding van zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert nam hem op in de selectie voor de 104de Tour de France. De 28-jarige renner, die de dertiende Zeeuw werd in de Ronde van Frankrijk, liet zich meerdere keren van voren zien en finishte in het algemeen klassement als veertigste. In 2017 schreef hij, nog voor zijn deelname aan de Tour de France, de Rhône-Alpes Isère Tour op zijn naam.

Bart Brentjes Trofee

Volledig scherm
Miln Vader kreeg de Bart Brentjes Trofee woensdagavond uit handen van Patrick Tolhoek. © Lucas Janssen

De Bart Brentjes Trofee ging op de vijfde eindejaarsmeeting in De Stenge niet naar Tim of Mick van Dijke, Zoë Mulder of Anne Terpstra, maar naar Milan Vader (21). Hij kreeg de prijs uit handen van Patrick Tolhoek. Vader, die onlangs een tweejarige verbintenis ondertekende bij het Habitat Mountainbiketeam, geldt als een groot talent en hoopt zich te kunnen kwalificeren voor de Olypische Spelen in Tokio van 2020.

De vele vrijwilligers van het wielercomité Rentoc – de oudste organisatie van Zeeland – werden ook nog in het zonnetje gezet.

In de PZC van donderdag 28 december, de digitale krant of op Blendle een uitgebreid verhaal met Piet de Vos. De buschauffeur van LottoNL-Jumbo blikte tijdens de wielerbijeenkomst in zin woonplaats Heinkenszand terug op de kwart eeuw die hij werkzaam is in de wielrennerij.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement