Volledig scherm
© Johan Van Der Heijden

Totale off-day breekt rugbyers van Tovaal lelijk op

GOES - De rugbyers van Tovaal kenden zondag in het thuisduel tegen Breda een totale off-day in de tweede klasse. Na 0-13- achterstand bij rust verloren de Goesenaren kansloos met 7-39.

In de eerste helft lukte er helmaal niets bij de spelers van trainer Brian Hendry. De line-outs, doorgaans een geducht wapen bij Tovaal, functioneerde totaal niet, kicks bereikten niet de beoogde bestemming en het tacklewerk haalde ook niet het normale niveau. Gelukkig bakte Breda er in de beginfase ook niets van, maar met twee uitvallen in het slot van de eerste helft gingen de Brabanders toch met een riante 0-13-voorsprong de rust in.

Na rust kwam Breda wel een stuk beter voor de dag, terwijl Tovaal bleef sukkelen. Jordan Paterson en Raf Raas werden beiden voor tien minuten naar de kant gestuurd en in die fase liepen de gasten uit naar 0-34. Pas toen Breda wat gas terugnam, begon het te lopen bij Tovaal. Matthijs van der Werf en Silvester de Kam redden de eer, maar in de slotminuut strooide Breda nog wat extra zout in de Goese wonden. Eindstand: 7-39.

  1. Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging
    PREMIUM

    Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging

    TERNEUZEN - De ene vereniging komt uit Kloosterzande, de andere uit Koewacht. Voor beide clubs is het zwembad Reynaertland in Hulst echter al jarenlang het epicentrum van hun zwemactiviteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zwemclub De Honte en ZC Koewacht sinds september 2019 de handen ineen hebben geslagen en als Startgemeenschap De Marlijn door het leven gaan. De volgende uitdaging: samen de Zeeuwse Winter Zwem Kampioenschappen organiseren.