Volledig scherm
Jeanine Marijs (rechts) won zaterdag overtuigend met TOP van Rohda © Ruben Oreel

TOP werkt in Amsterdam aan het vertrouwen

AMSTERDAM - Rohda bleek in de hoofdklasse A de ideale tegenstander voor de korfballers van TOP Arnemuiden om tegen te herstellen na de smadelijke nederlaag tegen KCC. De kwetsbare hoofdstedelingen waren een speelbal voor de Arnemuidenaren, die met 36 doelpunten hun blazoen oppoetsten: 18-36.

Al snel bleek waarom Rohda in de eerste twee (uit)wedstrijden al 68 tegentreffers te verhapstukken kreeg. Ook TOP was vele malen te sterk voor deze tegenstander. ,,Rohda is te zwak voor deze klasse”, erkende coach Edwin Coppoolse. Doordat zijn ploeg voor rust (11-17) af en toe weifelde, bleef de schade halverwege nog dragelijk. 

In het tweede bedrijf was TOP resoluter en scoorde er kwistig op los. Vooral de dames waren niet af te stoppen. Maar liefst 26 treffers waren van vrouwelijke makelij. ,,Goed voor het vertrouwen”, stelde Coppoolse tevreden vast. ,,Maar geen enkele graadmeter voor wat ons te wachten staat tegen HKC.” 

De volgende tegenstander van de Arnemuidenaren verloor nipt van KCC, waardoor TOP na twee speelrondes op de tweede plaats staat. ,,Het zal beter moeten dan tegen KCC”, zette Coppoolse zijn groep op scherp voor komende zaterdag.

  1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
    PREMIUM

    De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

    TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.