Volledig scherm
TOP won vorige week van Sporting Delta. Nu is het gepromoveerde Fiks de tegenstander. © Dirk Jan Gjeltema

TOP treft in 'topper' het onbekende Fiks

VLISSINGEN – De korfballers van TOP Arnemuiden staan zaterdag tegenover de grote onbekende in de hoofdklasse B. Tegen Fiks, de club uit Oegstgeest, hebben ze in de afgelopen zestien jaar niet eerder gespeeld.

Fiks werd vorig veldseizoen kampioen in de overgangsklasse en promoveerde. In de eerste speelronde van de huidige competitie won de Zuid-Hollandse equipe meteen. TOP pakte eveneens twee punten. De Arnemuidenaars spelen dus meteen een soort ‘topper’.

In 2002 stonden TOP en Fiks voor het laatst tegenover elkaar. Dat was nog in de tweede klasse.

In de tweede klasse treffen de Zeeuwse clubs elkaar. Atlas en Stormvogels binden in Ritthem de strijd met elkaar aan. Beide teams zijn nog puntloos. Ook in de derde klasse is er een derby: Togo-Seolto. En ook deze verenigingen uit Goes en Vlissingen verloren vorige week.

Programma.

Hoofdklasse B: Fiks-TOP (16.00 uur).

Overgangsklasse D: HKC-Swift (16.00 uur).

Eerste klasse F: Tjoba-Kinderdijk (15.30 uur), Juliana-Ondo (15.30 uur), Fortis-RWA (16.00 uur).

Tweede klasse I: Atlas-Stormvogels (16.00 uur),

Derde klasse J: Togo-Seolto (16.00 uur), DSO-Zaamslag (16.00 uur), Blauw Wit-Keep Fit’70 (16.00 uur), Scheldevogels-KVK (16.00 uur).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai
    PREMIUM

    Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai

    BERG EN TERBLIJT - Ruim 200 kilometer reden ze zondag in de aanval tijdens de Amstel Gold Race. In de schaduw van alleskunner Mathieu van der Poel zorgden Marco Minnaard en Nick van der Lijke voor een unieke situatie met twee Zeeuwen in de vroege vlucht. ,,Het was bijzonder om in zo’n grote wedstrijd in eigen land met zijn tweeën voorop te rijden’’, klink het in koor. Het geeft ze bovendien vertrouwen voor de komende wedstrijden, zoals de Waalse Pijl van woensdag.