Volledig scherm
TOP (rood-wit) deed zaterdag goede zaken. © Lex De Meester

TOP tankt nog meer vertrouwen, Tjoba treurt

OVERZICHTVLISSINGEN - Met een gemakkelijke 31-12-zege op Tweemaal Zes zetten de korfballers van TOP Arnemuiden zaterdag een grote stap richting de titel in de Hoofdklasse B. Over twee weken kan het karwei afgemaakt worden in een directe confrontatie met concurrent DSC. In de eerste klasse F viel het doek voor Tjoba na een remise in de derby bij Fortis, dat ook nog vecht tegen degradatie.

Hoofdklasse B. TOP-Tweemaal Zes 31-12: Trainer Kees-Jan Oppe was in een opperbeste stemming. Tijdens een barbecue op de club, omdat het tweede kampioen was geworden, zat hij nog na te genieten van het spel dat zijn ploeg had laten zien tegen Tweemaal Zes. ,,De sfeer en het vertrouwen zijn prima‘’, zei hij opgewekt. Want door de ruime 31-12-zege en de nipte overwinning van titelconcurrent DSC kan TOP tégen die ploeg het kampioenschap veiligstellen. ,,Door ons betere doelsaldo hebben we zelfs aan een gelijkspel genoeg, maar we willen natuurlijk graag winnend het seizoen afsluiten en het kampioenschap daarmee nog extra glans geven.‘’ De vele doelpuntenmakers van zaterdag, tien verschillende spelers zorgden voor de punten, maakten Oppe trots. ,,We zijn ook het meest scorende team in de competitie en krijgen de minste treffers tegen.‘’

Eerste klasse F. Fortis-Tjoba 18-18: Beide ploegen hadden helemaal niets aan de remise. Voor Fortis blijft het vechten om lijfsbehoud en Tjoba degradeerde door het 18-18-gelijkspel. ,,Maar het resultaat was uiteindelijk wel terecht‘’, vond Hans de Meij, trainer van de thuisploeg. De doelpunten werden eerlijk verdeeld over beide helften. Bij rust stond het 9-9, het werd dus 18-18. Waar Tjoba door die uitslag degradeerde, wacht Fortis een belangrijk duel over twee weken. Tegen concurrent Juliana, dat zaterdag verrassend won, moet het gaan gebeuren.

Albatros-Ondo 15-15: Een week na het binnenhalen van de titel moest Ondo genoegen nemen met een remise tegen Albatros. ,,We hebben het laten liggen‘’, vond Robin Wisse. ,,We wilden wel beter, maar kregen het niet voor elkaar.‘’ Het zat hem met name in de effectiviteit. Waar Ondo normaal een hoog scoringspercentage haalt, lukte dat op bezoek bij Albatros niet. Maar de remise had uiteraard geen gevolgen, want de titel was al binnen. ,,Toch is het jammer, want je wilt het seizoen natuurlijk graag goed afsluiten‘’, besloot Wisse.

Tweede klasse H. Atlas-Wion 13-23: Normaal gesproken is het krachtsverschil tussen deze twee ploegen niet zo groot, maar zaterdag kwam Atlas er niet aan te pas. ,,Eerder dit seizoen verloren we maar met twee of drie punten verschil‘’, liet Reinoud Bakker weten. Zaterdag gaf zijn ploeg niet thuis. ,,Het liep niet en de warmte speelde denk ik ook wel een rol.‘’ Atlas weet zich al verzekerd van lijfsbehoud in de tweede klasse. ,,Een hele prestatie voor een dorpsclub als Atlas‘’, vond Bakker, die met veel blessures te maken heeft. ,,Ook dat speelt natuurlijk mee. We missen een hoop spelers.‘’

Stormvogels-Rust Roest 15-26: De score geeft het krachtverschil tussen beide ploegen weer. Rust Roest was een maatje te groot voor de Zeeuwen, won ruim en hengelde zo het kampioenschap binnen. ,,Deze nederlaag was ingecalculeerd‘’, zei een realistische Stormvogels-trainer Sander Verrijzer weten. ,,Je weet dat je tegen de koploper speelt. Zij scoren heel makkelijk en zijn ook terecht kampioen geworden.‘’ Toch liet Stormvogels zien dat het ook aardig kan korfballen. ,,Want na rust hebben wij het aardig opgepakt‘’, aldus Verrijzer. 

Derde klasse J. Zaamslag-KVK 18-24: Het verhaal van de wedstrijd? ,,Telkens als wij dichterbij kwamen, scoorde KVK tweemaal. Zij waren efficiënter’', aldus Zaamslag-coach Inge Bekaert na afloop. Halverwege was de stand 8-12. ,,Ik zei toen: blijf zo spelen. We hebben in de tweede helft tien doelpunten gemaakt. Dat is oké, maar niet goed genoeg.’' Gezien de ranglijst was de eindstand niet verrassend. ,,KVK is de betere ploeg’', was Bekaert reëel.

Seolto-Keep Fit’70 13-17: ,,Het begint een beetje eentonig te worden’', baalde Seolto-coach Bert Mol. ,,Elke keer gaat het mis in de laatste fase, die van keuzes maken.’' Halverwege was de stand 9-9. ,,We hielden elkaar goed in evenwicht’', analyseerde Mol. ,,Na de rust waren we te onrustig. Zij scoorden een aantal punten meer. Dan verlies je met 13-17. Keep Fit’70 had wel de rust in het hoofd om goede keuzes te maken’', aldus Mol over de opponent uit Roosendaal.

Good Luck-Luctor 10-8: Door de nederlaag zag Peter Durink zijn ploeg nét naast de titel grijpen. ,,Ongekend’', vond de coach. De Zeeuws-Vlamingen kregen één tegentreffer te veel in Middelharnis. ,,Het was ver buiten de tijd’', foeterde Durink. ,,Dat is heel erg. Ik heb ‘t op de seconde bijgehouden. De teleurstelling is groot.’' Durink uitte na afloop verbaal zijn onvrede en kreeg nog een gele kaart van scheidsrechter Moret. ,,Kinderachtigheid ten top’', aldus de oefenmeester. ,,En dan ben ik nog netjes geweest...Hij liet gewoon twaalf seconden te lang doorspelen!’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement