Volledig scherm
De korfballers van TOP © Roeland van Vliet

TOP naar finale Korfbal Spektakel

VLISSINGEN - TOP Arnemuiden heeft zich dinsdagavond eenvoudig geplaatst voor de finale van het Zeeuws Korfbal Spektakel, die zaterdag in Middelburg is. De hoofdklasser was in Vlissingen te sterk voor eersteklasser Fortis: 13-25. Donderdag speelt Swift in de andere voorronde tegen Ondo.

TOP begon gemankeerd aan het duel. Jeugdinternational Willemijn Bouwens ontbrak na een kijkoperatie aan haar knie. Ook aanvoerster Jeanine Marijs was afwezig. Jurgen Janse speelde wel gewoon, ondanks een gebroken neus. Hij trad met een masker aan.

De Arnemuidse ploeg kwam in de eerste helft maar moeilijk los. TOP viel slordig aan en miste veel kansen. Na rust (10-12) demarreerde de ploeg van coach Edwin Coppoolse naar 13-20 en was het gedaan met Fortis.

  1. Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging
    PREMIUM

    Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging

    TERNEUZEN - De ene vereniging komt uit Kloosterzande, de andere uit Koewacht. Voor beide clubs is het zwembad Reynaertland in Hulst echter al jarenlang het epicentrum van hun zwemactiviteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zwemclub De Honte en ZC Koewacht sinds september 2019 de handen ineen hebben geslagen en als Startgemeenschap De Marlijn door het leven gaan. De volgende uitdaging: samen de Zeeuwse Winter Zwem Kampioenschappen organiseren.