Volledig scherm
Edwin Coppoolse, trainer van TOP Arnemuiden. © Dirk Jan Gjeltema

TOP krijgt 37 treffers om de oren en zakt uit top drie

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Op titelkandidaat HKC stond vooral na rust geen maat. Dat ervoeren de korfballers van TOP aan den lijve. Eén helft hing de hoofdklasser uit Arnemuiden aan het vinkentouw, daarna schakelde HKC een tandje bij en vlogen de doelpunten TOP om de oren. De teller stond stil op 28-37.

Vooraf wist TOP al dat het van goede huize zou moeten komen om HKC van een resultaat af te houden. Vorige week verloor de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam maar nipt van KCC, dat TOP in de vorige thuiswedstrijd nog kansloos liet. TOP opende nochtans sterk. Na een kwartier spelen prijkte de 12-9 voorsprong op het bord. 

,,We speelden misschien wel de beste eerste helft van het seizoen”, keek coach Edwin Coppoolse daarop terug. ,,We moeten het alleen wat langer zien vol te houden”, zei hij na afloop met een knipoog. Toen had zich inmiddels een schouwspel ontrold met een vlot combinerend en scorend HKC in de hoofdrol. 

Nadat de titelkandidaat nog voor rust (16-19) orde op zaken stelde was er in het tweede bedrijf helemaal geen houden meer aan voor de thuisploeg. In een paar minuten tijd schoot HKC zich uit alle hoeken en gaten naar een voorsprong van tien punten. ,,Het was toch echt niet zo dat we matig verdedigden, maar ze waren gewoon niet te stuiten”, moest Coppoolse erkennen. 

Tel daarbij op dat TOP het geduld niet meer kon opbrengen om geduldig de beste kansen te kiezen in de aanval en dan is de kansloze missie verklaard. Door de nederlaag zakt TOP weg uit de top drie in hoofdklasse A. Zaterdag speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen AW.DTV. Naar het uitziet in de strijd om ‘best of the rest’ achter HKC en KCC.