Volledig scherm
Winnaar Dimitry Janse wordt geflankeerd door Remi van den Broeke (links) en Dylan Gillissen. © Roeland Van Vliet

TOP-korfballer Dimitry Janse beste aanvaller van Zeeland

ARNEMUIDEN – Korfballer Dimitry Janse mag zich een jaar lang de beste aanvaller van Zeeland noemen. De 26-jarige speler van TOP Arnemuiden 2 won vrijdagavond het eerste Zeeuws kampioenschap 1 tegen 1.

Aan het door TOP georganiseerde toernooi deden twaalf senioren en twaalf junioren mee, afkomstig van zeven verschillende clubs. Janse kwam makkelijk door de poulefase heen en won vervolgens zijn kwartfinale, zijn halve finale en de finale.

Bij 1 tegen 1 valt een speler 45 seconden lang aan, terwijl hij verdedigd wordt. Vervolgens worden de rollen omgedraaid. Wie in zijn speeltijd de meeste punten maakt, wint het duel. Doelpunten van dichtbij leveren meer punten op dan die van ver af, omdat die makkelijker te maken zijn.

Dimitry Janse, een week geleden met TOP 2 kampioen geworden in de reserve-hoofdklasse en daardoor volgend seizoen actief in de reserve-ereklasse, trof in de eindstrijd Remi van den Broeke, met zijn 38 jaar de oudste van de deelnemers. De verrassende Seolto-korfballer mocht als eerste aanvallen en scoorde binnen zijn 45 seconden één keer. Janse was daar niet van onder de indruk; hij scoorde bijzonder snel tweemaal en werd daarmee de eerste winnaar van het evenement.

Vrouwen

TOP begon bewust klein met het Zeeuws kampioenschap 1 tegen 1. Eerst maar eens kijken hoe het binnen het Zeeuwse korfbalwereldje zou landen. Na afloop werd al aangekondigd dat het toernooi volgend jaar grootser van opzet zal zijn én dat er ook vrouwen om een titel gaan strijden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Teleurstelling, maar ook goed nieuws voor team ‘BoeBoe’
  PREMIUM

  Teleurstel­ling, maar ook goed nieuws voor team ‘BoeBoe’

  VLISSINGEN - Als twee beachvolleyballers pas kort samenwerken, zitten er nog pieken en dalen in hun spel. Dirk Boehlé en Stefan Boermans wisselen daardoor nog fantastische rally’s met mislukte combinaties af. En ook uitstekende toernooien met mindere optredens. ,,Dat is helemaal niet erg. Het hoort erbij als je bezig bent om iets op te bouwen”, zei Boehlé. ,,Het is alleen jammer dat ons spel uitgerekend hier, in mijn eigen provincie, niet zo goed was.”
 2. ‘Geen toeval’ dat TOP weer terugkeert naar het hoogste niveau
  PREMIUM

  ‘Geen toeval’ dat TOP weer terugkeert naar het hoogste niveau

  EINDHOVEN - Dat TOP Arnemuiden zaterdag kampioen in de hoofdklasse B werd en terugkeerde naar de ereklasse, is volgens Anita de Ridder geen toeval. Daar zit beleid achter. ,,Dat we zo lang op een hoog niveau kunnen spelen, komt doordat we telkens goede jeugd hebben”, zei de inmiddels geroutineerde korfbalster zaterdag na het met 13-11 gewonnen slotduel met DSC. ,,Elke keer als iemand stopt, vertrekt of geblesseerd raakt, hebben we wat achter de hand.”