Volledig scherm
Winnaar Dimitry Janse wordt geflankeerd door Remi van den Broeke (links) en Dylan Gillissen. © Roeland Van Vliet

TOP-korfballer Dimitry Janse beste aanvaller van Zeeland

ARNEMUIDEN – Korfballer Dimitry Janse mag zich een jaar lang de beste aanvaller van Zeeland noemen. De 26-jarige speler van TOP Arnemuiden 2 won vrijdagavond het eerste Zeeuws kampioenschap 1 tegen 1.

Aan het door TOP georganiseerde toernooi deden twaalf senioren en twaalf junioren mee, afkomstig van zeven verschillende clubs. Janse kwam makkelijk door de poulefase heen en won vervolgens zijn kwartfinale, zijn halve finale en de finale.

Bij 1 tegen 1 valt een speler 45 seconden lang aan, terwijl hij verdedigd wordt. Vervolgens worden de rollen omgedraaid. Wie in zijn speeltijd de meeste punten maakt, wint het duel. Doelpunten van dichtbij leveren meer punten op dan die van ver af, omdat die makkelijker te maken zijn.

Dimitry Janse, een week geleden met TOP 2 kampioen geworden in de reserve-hoofdklasse en daardoor volgend seizoen actief in de reserve-ereklasse, trof in de eindstrijd Remi van den Broeke, met zijn 38 jaar de oudste van de deelnemers. De verrassende Seolto-korfballer mocht als eerste aanvallen en scoorde binnen zijn 45 seconden één keer. Janse was daar niet van onder de indruk; hij scoorde bijzonder snel tweemaal en werd daarmee de eerste winnaar van het evenement.

Vrouwen

TOP begon bewust klein met het Zeeuws kampioenschap 1 tegen 1. Eerst maar eens kijken hoe het binnen het Zeeuwse korfbalwereldje zou landen. Na afloop werd al aangekondigd dat het toernooi volgend jaar grootser van opzet zal zijn én dat er ook vrouwen om een titel gaan strijden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement