TOP geeft voorsprong weg en ziet kansje op play-offs in rook opgaan

videoARNEMUIDEN - De korfballers van TOP Arnemuiden verspeelden zaterdagmiddag een punt tegen Avanti (28-28) en lopen daardoor de play-offs in de hoofdklasse mis. De ploeg slaagde er niet in om een enigszins comfortabele voorsprong vast te houden.

Bij rust (12-7) en na een kleine tien minuten in de tweede helft (17-13) stond TOP er goed voor. Maar daarna kwam Avanti op stoom. De laagvlieger uit Pijnacker had opeens een hoog schotpercentage en poetste het verschil helemaal weg: 18-18. In de slotfase sloeg TOP nog eens een gat van drie, maar ook dat werd niet behouden.

,,We moeten het in die laatste minuten gewoon goed uitspelen", zei coach Edwin Coppoolse. ,,Blijkbaar zijn we niet goed genoeg in staat een voorsprong te verdedigen. Máár hoe Avanti aan het 27ste doelpunt kwam, was absurd. Een tegenstandster liep gewoon een stap naar achteren en scoorde. De scheidsrechter van vandaag kan de hoofdklasse gewoon niet aan. Hij was niet beslissend vandaag, maar wel erg bepalend.”

Door de remise is de achterstand op nummer twee Nieuwerkerk opgelopen tot drie punten. In de slotronde kan TOP, dat derde staat, nu niet meer gelijk komen. 

TOP in duel met Avanti. Anita de Ridder speelt de bal uit naar ploeggenoot Jurriaan Bouwens (22). Op de achtergrond Jorian Schroevers.
Volledig scherm
TOP in duel met Avanti. Anita de Ridder speelt de bal uit naar ploeggenoot Jurriaan Bouwens (22). Op de achtergrond Jorian Schroevers. © Dirk Jan Gjeltema