Volledig scherm
TOP Arnemuiden (rood-wit) was Swift de baas in de finale van het Zeeuws Korfbal Spektakel. © Ruben Oreel

TOP en Togo vieren dubbel feest tijdens Zeeuws Korfbal Spektakel

MIDDELBURG - De korfballers van TOP Arnemuiden hebben het Zeeuws Korfbal Spektakel gewonnen. De hoofdklasser was in de finale van de hoogste poule, groep 1, te sterk voor overgangsklasser Swift.

Voor TOP was het de eerste deelname aan het Zeeuwse voorbereidingstoernooi voor de zaalcompetitie. Vorig jaar, tijdens de eerste editie, liet de equipe uit Arnemuiden verstek gaan. Nu won de ploeg meteen. In de finale van groep 1 was de hoogst spelende ploeg van Zeeland met 29-20 te sterk voor het Middelburgse Swift. In de troostfinale van deze poule won eersteklasser Fortis met 28-19 van klassegenoot Ondo.

Omdat het toernooi dit jaar flink uitbreidde, werd er in liefst zes poules gespeeld. In groep 2 zorgden de reserves van TOP voor een de dubbel. De tweede selectie van de club uit Arnemuiden versloeg Atlas met 30-14. Ook voor Togo was het dubbel feest. Het eerste team van de club uit Goes werd winnaar van groep 3, het tweede toonde zich de sterkste in poule 5. Groep 4 werd gewonnen door Swift 2 en Fortis A1 was de sterkste in groep 6.