Volledig scherm
Vorige week wist TOP nog te winnen van Fiks, maar deze week waren de Arnemuidenaren niet constant genoeg om titelkandidaat Nieuwerkerk pijn te doen. © Lex De Meester

TOP doet zichzelf na rust de das om

ARNEMUIDEN - De korfballers van TOP waren niet constant genoeg om titelkandidaat Nieuwerkerk voor de tweede dit seizoen te verslaan. De ploeg van coach Edwin Coppoolse verloor na rust de grip en moest toestaan dat Nieuwerkerk in het laatste kwart de wedstrijd naar zich toe trok: 26-31.

Met nog drie minuten te spelen leek TOP de rust op voorsprong in te gaan. Dat het van 15-12, door onnodig balverlies, toch nog 16-16 werd was een veeg teken. Dat Jurriaan Bouwens, die de hele week met griep te kampen had, vervolgens uitviel bleek vooral verdedigend een aderlating. Nieuwerkerk schakelde na rust bovendien om naar achterverdedigen, waardoor TOP in een worsteling belandde. 

,,We lieten ons veel te makkelijk ontregelen”, overzag Coppoolse de aanvallende onmacht. Het rendement van zijn ploeg vloog omlaag, terwijl Nieuwerkerk aan weinig kansen genoeg had. Tot 25-27 bleef het nog wel spannend, totdat de ploeg van coach en oud-international Leon Simons in de slotminuten definitief toesloeg. Door de derde nederlaag van het seizoen moet TOP berusten in een plek in de middenmoot.