Volledig scherm
Jurriaan Bouwens sprint ver boven zijn tegenstander uit. © Wim Bil

TOP bezegelt het lot van hekkensluiter Rohda

ARNEMUIDEN - De korfballers van TOP wisten op voorhand dat het aan de nog puntloze hekkensluiter Rohda niet de grootste uitdaging zou hebben. Hoe graag het ook anders wilde, er lag een lome deken over de ploeg. Desalniettemin had het een makkie aan de Amsterdammers, die met ruime cijfers hun lot als degradant bezegeld zagen. In sporthal de Blikken werd het 27-15.

Volledig scherm
TOP Arnemuiden (rood-wit) bezegelde het lot van Rohda. © Lex De Meester

Dat het ‘slechts’ 11-6 stond bij rust leidde tot ontevredenheid bij de hoofdklasser uit Arnemuiden. Verdedigend was het op orde, maar aanvallend bracht de ploeg van coach Edwin Coppoolse te weinig. Teveel kansen werden gemist, waarna zijn achttal te gehaast op jacht ging naar compensatie. ,,De tweede helft was beter, maar ook daarin ontbrak de dynamiek om er een demonstratiewedstrijd van te maken”, aldus Coppoolse, die ook wel begreep dat deze tegenstander niet tot het bot motiveerde. 

Dat de laatste paar treffers voor Rohda waren, geloofde hij dan ook wel. Met de overwinning voltrok TOP het vonnis dat zich al tien weken aankondigde voor Rohda. Degradatie uit de hoofdklasse is een feit voor de Amsterdammers. De Arnemuidse equipe klimt over HKC heen naar de derde plaats en kan de laatste drie wedstrijden vrijuit korfballen.