Volledig scherm
Jeanine Marijs maakte de winnende treffer namens TOP. © lex de meester

TOP Arnemuiden in veilige haven na stuntzege

ARNEMUIDEN - De korfballers van TOP Arnemuiden stuntten zaterdagavond tegen Tempo. De Zeeuwse hoofdklasser versloeg de Alphense titelkandidaat met 23-22.

Na een paar miserabele weken met nederlagen tegen laagvliegers deed TOP weer eens in positieve zin van zich spreken. De thuisploeg, die zonder de geblesseerde Demi Mondeel speelde, vocht van de eerste tot de laatste minuut en gaf niet op.

TOP haalde de rust met een 12-10-voorsprong en trok in de tweede helft de goede lijn door. Het team van trainer Arco Goedkoop zorgde zelfs voor een verschil van zeven punten (20-13). Maar de nummer twee op de ranglijst kwam nog gevaarlijk terug. Tempo versnelde in de aanvallen en dichtte het gat volledig: op 1.08 minuten van het einde werd het 22-22. Jeanine Marijs, de aanvoerster die er al veel maakte, zorgde uiteindelijk ook voor de winnende treffer.

TOP is nu, twee rondes voor het einde van de zaalcompetitie, veilig. Het team heeft nu 12 punten en is niet meer in te halen door Die Haghe en Nieuwerkerk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement