TOP Arnemuiden begint met euforisch gevoel aan seizoensvoorbereiding

videoARNEMUIDEN – Met nog altijd een euforisch gevoel zijn de korfballers van TOP Arnemuiden begonnen aan hun seizoensvoorbereiding. De blijdschap na de promotie van zowel het eerste als het tweede team, naar respectievelijk de ereklasse en de reserve ereklasse, is er twee maanden later nog steeds.

,,Iedereen denkt altijd alleen aan TOP 1”, zegt hoofdtrainer Kees-Jan Oppe. ,,Maar een vereniging bestaat uit meer teams… Het is heel mooi dat TOP 2 ook naar het hoogst mogelijke niveau is opgeklommen. Straks kunnen we met twee ploegen naar uitwedstrijden toe en spelen we na elkaar. Dat werkt versterkend.”

De selectie van Oppe bestaat uit 24 spelers en speelsters. De Dordtse trainer vond het een mooi gegeven dat in de eerste trainingsweek al meteen 22 van hen present waren. Jeanine Marijs en Anita de Ridder sluiten komende week nog aan. ,,Uiteindelijk zullen nog twee heren en twee dames afvallen voor de selectieteams.”

Trainersstaf

De trainersstaf is deels vernieuwd. Edwin Coppoolse en Leon van Belzen zijn de nieuwe assistenten. Petra van Belzen, die zwanger is en niet meer tot de selectie behoort, gaat video-analyses maken. En Wouter Verstraate neemt de core stability-trainingen op zich.

Zaterdag doet TOP met drie teams mee aan het NK beachkorfbal in Scheveningen. ,,Voor de teambuilding.” Daarna volgt een reeks serieuze oefenwedstrijden, onder meer tegen KZ (24 augustus). Die ploeg komt de Arnemuidse equipe enkele weken later ook al tegen in de competitie. Oppe vindt dat geen probleem, hij is alleen maar blij met de mooie tegenstanders in de aanloop naar de veldcompetitie.

TOP speelde al eens eerder in de ereklasse, maar vloog er toen na één seizoen uit. Nu hoopt men op een langer verblijf op het hoogste niveau. Oppe: ,,De selectie heeft al aangegeven dat ze echt voor lijfsbehoud willen gaan. Je ziet tijdens de eerste trainingen al zo’n drive bij sommigen, en die brengen dat dan weer over op de anderen. Dat is heel mooi om te zien.”

De competitie begint op 7 september met een wedstrijd tegen meervoudig landskampioen TOP uit Sassenheim.

Willemijn Bouwens en Suzanne de Jong maakten korfbalreis

Twee speelsters uit de selectie van TOP Arnemuiden, Willemijn Bouwens en Suzanne de Jong, maakten aan het begin van de zomer een bijzondere reis. Bouwens trok met Jong Oranje naar China, waar het team zich voorbereidde op het EK van later dit jaar. De Jong trok met enkele andere korfballers naar Johannesburg om de nationale ploeg van Zuid-Afrika te scholen in de weken voor het wereldkampioenschap. Beiden vonden het onvergetelijke ervaringen.

Zie de video.

Volledig scherm
Jeanine Marijs en Anita de Ridder na het kampioenschap van TOP. Zeven weken na het binnenhalen van de titel is de blijdschap naar groot in Arnemuiden. © Roeland Van Vliet
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement