Volledig scherm
Leonie Ton. © Johan Van Der Heijden

Ton loopt in Basel bijna 220 kilometer in 24 uur en wint dik

BASEL - Duuratlete Leonie Ton uit Wissenkerke is zondag bij een 24 uursloop in Basel met overmacht de eerste vrouw geworden. De Noord-Bevelandse haalde in een heel etmaal een afstand van 219,914 kilometer. Daarmee werd ze zelfs zesde overall.

Ton is in training voor de Spartathlon, een wedstrijd die in de zomer in Griekenland gehouden wordt. Deze heeft een lengte van 246 kilometer. Basel was een goede generale. De Zeeuwse zat ruim 20 kilometer voor de nummer twee bij de vrouwen.

Edward de Leng uit Koudekerke, die ook in voorbereiding is op de Spartathlon, zat net achter Leonie Ton. Hij zette een afstand van 207,605 kilometer. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”