Volledig scherm
Leonie Ton. © Johan Van Der Heijden

Ton loopt in Basel bijna 220 kilometer in 24 uur en wint dik

BASEL - Duuratlete Leonie Ton uit Wissenkerke is zondag bij een 24 uursloop in Basel met overmacht de eerste vrouw geworden. De Noord-Bevelandse haalde in een heel etmaal een afstand van 219,914 kilometer. Daarmee werd ze zelfs zesde overall.

Ton is in training voor de Spartathlon, een wedstrijd die in de zomer in Griekenland gehouden wordt. Deze heeft een lengte van 246 kilometer. Basel was een goede generale. De Zeeuwse zat ruim 20 kilometer voor de nummer twee bij de vrouwen.

Edward de Leng uit Koudekerke, die ook in voorbereiding is op de Spartathlon, zat net achter Leonie Ton. Hij zette een afstand van 207,605 kilometer. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vertrouwen Jobse nog steeds groot: ‘We horen in Tokio thuis’
    PREMIUM

    Vertrouwen Jobse nog steeds groot: ‘We horen in Tokio thuis’

    AMSTERDAM - De sport was zondag om van te smullen op het Museumplein: hoogstaande duels werden afgewisseld met enerverende dunkshows. Voor Vlissinger Jesper Jobse was het een hard gelag dat hij zelf niet de arena mocht betreden waarin de beslissende wedstrijden van het WK 3x3 basketball werden gespeeld. Hij was vrijdag al – veel te vroeg in het toernooi – met Oranje uitgeschakeld. ,,Heel frustrerend”, reageerde hij. ,,Als zo’n toernooi in eigen land is, wil je laten zien wat je écht kunt.”