Tom Pidcock op weg naar de winst in de Vestingcross.
Volledig scherm
Tom Pidcock op weg naar de winst in de Vestingcross. © Job de Feijter

Tom Pidcock, in Hulst beste als junior en nu ook als elite

HULST - Eindelijk, eindelijk. Tom Pidcock grossierde in ereplaatsen in de Vestingcross, maar de vetste vis had hij nog niet geproefd. Zondag eindelijk wel. De Engelse alleskunner won met overmacht de mannenwedstrijd in Hulst.

 1. Milan Vader na 12 dagen coma en eerste herstel: ‘Als ik geen wielrenner was geweest, had ik dit niet overleefd’
  PREMIUM

  Milan Vader na 12 dagen coma en eerste herstel: ‘Als ik geen wielrenner was geweest, had ik dit niet overleefd’

  MIDDELBURG - Het is bijna niet voor te stellen dat Milan Vader, die in zijn ouderlijk huis in Middelburg de deur zelf open doet, drieënhalve week geleden nog in coma lag. Zijn ogen hebben weer een glinstering en hij beweegt ogenschijnlijk normaal. Van buiten is er ook bijna niets meer te zien van de gevolgen van de zware crash die hij op 8 april maakte tijdens de Ronde van het Baskenland. Bij zijn linkeroog zit een litteken, op zijn onderarmen zitten wat putjes op de plekken waar de infusen aangelegd waren.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.