Volledig scherm
Remko Dardenne heeft nog geen volledig seizoen bij Tjoba erop zitten en gaat al weg. © Johan van der Heijden

Tjoba en coach Dardenne na zaterdag al uit elkaar

's-HEER HENDRIKSKINDEREN - Remko Dardenne zit zaterdag voor de laatste keer op de bank bij eersteklasser Tjoba. De Antwerpenaar heeft van de korfbalclub uit 's-Heer Hendrikskinderen te horen gekregen dat zijn contract niet wordt verlengd en vervolgens gaf hij aan alleen nog maar bij het duel Kinderdijk-Tjoba aanwezig te willen zijn.

Het bestuur van de Bevelandse club koos in de afgelopen dertien jaar vaak voor een trainer van buiten de provincie: Chris van Put, Bram van Geffen, Dirk Serco, Tom Mertens en Remco Dardenne, die pas sinds augustus 2018 in 's-Heer Hendrikskinderen actief was. Jouri van den Broeke, die één seizoen bleef, was de uitzondering op de regel. Vanaf het seizoen 2019-2020 kiest Tjoba puur voor eigen mensen.

,,We hebben Remko niet afgerekend op de prestaties", zegt voorzitter Peter Joosse. Tjoba speelde het afgelopen zaalseizoen voortdurend tegen degradatie en bleef er uiteindelijk ternauwernood in. Op het veld is de situatie ook zorgelijk. ,,Maar we gaan een andere koers varen en de consequentie is dat we afscheid nemen van hem. Dat is bij hem rauw op zijn dak gevallen. Hij kiest er nu voor om al eerder te vertrekken.”

Welke mensen uit de club het gaan overnemen, is nog niet bekend. Na Kinderdijk-uit is er een pauze van twee weken. Joosse: ,,Dan hebben we dus even lucht om te bekijken hoe we het er verder gaan doen.” 

André Goossens is nu nog de assistent van Remko Dardenne. Het ligt binnen de verwachting dat hij een prominente rol houdt. ,,De kans is groot dat we de komende jaren moeten verjongen binnen de eerste selectie. Meerdere ervaren spelers zouden wel eens kunnen gaan stoppen”, stelt Joosse. ,,Het is dan goed dat er iemand voor de groep staat die de talenten in de vereniging al kent.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement