Volledig scherm
Een beeld uit de Junioren Driedaagse van 2018. © Arwin Willemsen

Titelverdediger Zwitserland mag toch starten in Junioren Driedaagse

AXEL – De organisatie van de Spie Internationale Junioren Driedaagse kan opgelucht ademhalen. Het was nog even spannend of titelverdediger Zwitserland startrecht zou krijgen, maar de internationale wielerbond UCI heeft het dispensatieverzoek inmiddels ingewilligd. ,,We zijn ontzettend blij”, klinkt het vanuit de organisatie.

35 teams stonden al op de deelnemerslijst van de 38ste Internationale Junioren Driedaagse, maar titelverdediger Zwitserland was de grote afwezige. ,,We hadden Zwitserland als trouwe deelnemer van de Junioren Driedaagse en titelverdediger uiteraard wel uitgenodigd, maar ze hebben zich simpelweg te laat aangemeld”, verklaart wedstrijdsecretaris Honoré Pieters.

Andere teams waren dus al verzekerd van deelname, maar de organisatie liet het daar niet bij zitten. ,,We hebben meteen een dispensatieverzoek ingediend bij de UCI. We hoopten op die manier Zwitserland als 36ste team aan de deelnemerslijst te kunnen toevoegen. Dat verzoek is nu gehonoreerd. We zijn natuurlijk ontzettend blij met dit nieuws.”

De Internationale Junioren Driedaagse begint vrijdag 24 mei met een rit in lijn in Axel. Daags nadien staat een individuele tijdrit en een rit in lijn geprogrammeerd in respectievelijk Axel en Sluiskil. Zondag 26 mei sluit de wedstrijd af met een heuvelrit door de Vlaamse Ardennen. Vorig jaar ging de eindzege naar de Zwitser Alexandre Balmer, die afgelopen winter de overstap maakte naar de beloften.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  Quinn Simmons slaat weer toe in Junioren Driedaagse

  AXEL – De Amerikaan Quinn Simmons heeft na de eerste rit ook de tweede etappe van de Spie Internationale Junioren Driedaagse gewonnen. De 18-jarige renner, die vrijdag zijn landgenoot Magnus Sheffield nog nipt versloeg in een millimetersprint, was zaterdag de snelste tijdens de tijdrit. Hij legde de 12,2 kilometer lange etappe in 15 minuten en twee seconden af en was daarmee ruim twaalf seconden sneller dan de Nederlander Hidde van Veenendaal.
 2. Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiedenis schrijven met hun club
  PREMIUM

  Broer en zus Hollemans kunnen dit weekeinde allebei (weer) geschiede­nis schrijven met hun club

  SEROOSKERKE - Ruben Hollemans, de verdediger van voetbalvereniging Goes, staat vanmiddag langs de lijn bij de korfbalderby Ondo-Tjoba. Om zijn zus Hanne aan te moedigen, die kampioen wordt in de eerste klasse. Morgen is het andersom. Dan gaat zíj naar Goes-OSS’20 om hém de periodetitel te zien pakken in de derde divisie. ,,Voor ons beiden én voor de twee clubs worden het unieke gebeurtenissen”, stelt Ruben, die zeer zelfverzekerd is en meent dat het op beide sportvelden niet meer mis kan gaan.