Volledig scherm
Een beeld uit de Junioren Driedaagse van 2018. © Arwin Willemsen

Titelverdediger Zwitserland mag toch starten in Junioren Driedaagse

AXEL – De organisatie van de Spie Internationale Junioren Driedaagse kan opgelucht ademhalen. Het was nog even spannend of titelverdediger Zwitserland startrecht zou krijgen, maar de internationale wielerbond UCI heeft het dispensatieverzoek inmiddels ingewilligd. ,,We zijn ontzettend blij”, klinkt het vanuit de organisatie.

35 teams stonden al op de deelnemerslijst van de 38ste Internationale Junioren Driedaagse, maar titelverdediger Zwitserland was de grote afwezige. ,,We hadden Zwitserland als trouwe deelnemer van de Junioren Driedaagse en titelverdediger uiteraard wel uitgenodigd, maar ze hebben zich simpelweg te laat aangemeld”, verklaart wedstrijdsecretaris Honoré Pieters.

Andere teams waren dus al verzekerd van deelname, maar de organisatie liet het daar niet bij zitten. ,,We hebben meteen een dispensatieverzoek ingediend bij de UCI. We hoopten op die manier Zwitserland als 36ste team aan de deelnemerslijst te kunnen toevoegen. Dat verzoek is nu gehonoreerd. We zijn natuurlijk ontzettend blij met dit nieuws.”

De Internationale Junioren Driedaagse begint vrijdag 24 mei met een rit in lijn in Axel. Daags nadien staat een individuele tijdrit en een rit in lijn geprogrammeerd in respectievelijk Axel en Sluiskil. Zondag 26 mei sluit de wedstrijd af met een heuvelrit door de Vlaamse Ardennen. Vorig jaar ging de eindzege naar de Zwitser Alexandre Balmer, die afgelopen winter de overstap maakte naar de beloften.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mark Boot rijdt Strandcross op karakter
    PREMIUM
    video

    Mark Boot rijdt Strand­cross op karakter

    VLISSINGEN - Ronkende motoren, opstuivend zand en een nazomers zonnetje kregen de duizenden toeschouwers gisteren voorgeschoteld tijdens de Strandcross, het jaarlijkse motorsportevenement aan de Walcherse kust. ,,Zelfs als je niks van crossen weet, zie je hoe zwaar dit is”, stelde Mark Boot na afloop. Hij verwees onder meer naar het ‘mulle zand’. ,,Als je elk weekend rijdt, ben je fit genoeg. Voor amateurs is dit echt ontzettend zwaar.”