Volledig scherm
© Thinkstock

Tiola niet verder dan puntendeling in degradatieduel

VLISSINGEN - in de derde klasse van de landelijke mixedcompetitie kwamen de tennissers van Tiola in IJzendijke niet verder dan een gelijkspel in het degradatieduel met Kralingen: 4-4.

Derde klasse gemengd

Tiola-Kralingen 4-4: In de afsluitende mixed verloren Bianca van der Meijden en Ruben Haverbeke met 11-9 in de supertiebreak van Iris van Leeuwen en Ruben Timmermans. In de eerste single kwam de Vlaamse Dominique Vyncke net een fractie tekort tegen 2-speelster Yvette Vlaar: 7-6 3-6 5-7. Ook 4-speelster Isabelle Leenhouwers verloor in drie sets van 3-speelster Iris van Leeuwen. Voor het team uit IJzendijke wonnen Haverbeke en Bart van de Sande hun partij in twee sets van Bob Daniels respectievelijk Ruben Timmermans. Het dubbel Patrick Marteijn/Van de Sande en de eerste mixed Vyncke/van de Sande leverde eveneens een zege op voor Tiola.

Dash’34-De Boskreek 4-4: Voor het team uit Breskens wonnen Natascha van Strien en Mart Flikweert overtuigend hun partij tegen Lara Heijbeek en Leon Hageman. ,,Ik kon goed druk zetten en hoeken maken”, aldus de Terneuzense Van Strien. Bressiaander Flikweert was samen met Aardenburger Remy Scherbeijn ook in een tweesetter te sterk voor de combinatie Hageman/Van Bodegraven. Verder waren Claire van Damme en John de Waele in de eerste mixed succesvol.

Derde klasse mannen

Hulster Ambacht-De Bocht 6-0: Hulster Ambacht steeg naar de tweede plaats door de eclatante overwinning op de laagvlieger uit Rucphen. Wout Martens, Gijs Donze, Yanniek Ivens en Sebastiaan Verscheure versloegen simpel Nick Potters, Jorg Elsten, Kevin Evers en Koen van Leeuwen. Ook het dubbel Martens/Verscheuren zegevierde in twee sets over Evers/Van Leeuwen. Alleen de combinatie Donze/Ivens moest diep gaan tegen het duo Potters/Elsten: 6-2 2-6 10-3.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Teleurstelling, maar ook goed nieuws voor team ‘BoeBoe’
  PREMIUM

  Teleurstel­ling, maar ook goed nieuws voor team ‘BoeBoe’

  VLISSINGEN - Als twee beachvolleyballers pas kort samenwerken, zitten er nog pieken en dalen in hun spel. Dirk Boehlé en Stefan Boermans wisselen daardoor nog fantastische rally’s met mislukte combinaties af. En ook uitstekende toernooien met mindere optredens. ,,Dat is helemaal niet erg. Het hoort erbij als je bezig bent om iets op te bouwen”, zei Boehlé. ,,Het is alleen jammer dat ons spel uitgerekend hier, in mijn eigen provincie, niet zo goed was.”
 2. ‘Geen toeval’ dat TOP weer terugkeert naar het hoogste niveau
  PREMIUM

  ‘Geen toeval’ dat TOP weer terugkeert naar het hoogste niveau

  EINDHOVEN - Dat TOP Arnemuiden zaterdag kampioen in de hoofdklasse B werd en terugkeerde naar de ereklasse, is volgens Anita de Ridder geen toeval. Daar zit beleid achter. ,,Dat we zo lang op een hoog niveau kunnen spelen, komt doordat we telkens goede jeugd hebben”, zei de inmiddels geroutineerde korfbalster zaterdag na het met 13-11 gewonnen slotduel met DSC. ,,Elke keer als iemand stopt, vertrekt of geblesseerd raakt, hebben we wat achter de hand.”