Volledig scherm
Timo Dinkelberg (links) © Peter Nicolai

Timo Dinkelberg is ook tijdens Kanaalrace de grote winnaar

VLISSINGEN - Timo Dinkelberg was dit weekeinde de koning van de Zeeuwse wateren. Nadat de zwemmer uit Rozenburg zaterdag tijdens de Ganzetrek in Goes de 2000 meter al op zijn naam had geschreven, won hij zondag tijdens de Kanaalrace de 2000 meter én de 4800 meter.

Dinkelberg is geen onbekende bij de Zeeuwse openwaterwedstrijden. Tijdens de zeezwemtochten op Walcheren komt hij bijvoorbeeld geregeld als eerste uit het water en ook vorig jaar zegevierde hij al tijdens de Ganzetrek én de Kanaalrace.

Dit weekeinde was het dus weer meermaals raak. Na zijn overwinning van zaterdag zwom hij een dag later twee keer naar de overwinning. Hij begon de dag met de winst op de 4800 meter vrije slag, nipt voor Wietse Beerens van zwemvereniging Koewacht. Hij eindigde de dag met de overwinning op de 2000 meter vrije slag.

Beerens bleef overigens niet zonder zege. Zo won hij de 2000 meter schoolslag. Bij de vrouwen pakte Simone de Rijcke uit Hulst het zilver op de langste afstand, de 4800 meter vrije slag. De Zeeuws-Vlaamse moest alleen Janina Beckers voor laten gaan.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement