Volledig scherm
Timo de Jong © Eigen foto

Timo de Jong opnieuw in de prijzen in de Arden Challenge

LéGLISE – Na zijn ritzege in de tweede etappe heeft Timo de Jong zich vrijdag opnieuw vooraan laten zien tijdens de derde rit van de Arden Challenge.

De 20-jarige renner van het VolkerWessels-Eddy Merckx Cycling Team koos in de derde etappe op twintig kilometer van het einde het hazenpad en werd uiteindelijk in de sprint-à-deux om de ritzege nipt geklopt. ,,Jammer, maar ik pak wel de leiding in het algemeen klassement‘’, maakte de coureur uit Goes kort na afloop de balans op.

Evenals in de tweede rit moesten de renners in de 127,5 kilometer lange derde rit naar Léglise voortdurend over een glooiend parcours rijden. ,,Het was wederom een pittige etappe, maar ik voelde me nog steeds goed”, deed De Jong na afloop zijn verhaal. ,,Sterker nog, op twintig kilometer van het einde zag ik mijn kans schoon en demarreerde ik op een beklimming. Ik kreeg met Alain Broos een landgenoot mee en we werkten onmiddellijk goed samen.”

De twee renners bleven in de slotfase uit de greep van het peloton, waardoor Timo de Jong opnieuw om de zege kon sprinten. ,,De ritwinst van donderdag had natuurlijk vertrouwen gegeven, maar ik zat vooral met het algemeen klassement in mijn hoofd en had daardoor onderweg al behoorlijk veel gegeven. Het was wederom een sprint bergop, maar de finish lag in een bocht. Alain Broos zat aan de binnenkant gepositioneerd en was net wat sneller, waardoor ik jammer genoeg als tweede finishte.”

Dat mocht de pret echter niet drukken. ,,Ik ben blij dat ik opnieuw een mooie uitslag heb kunnen neerzetten. Bovendien pak ik de leiding in het jongeren- en algemeen klassement, wat onderweg mijn voornaamste doel was. De missie is dus geslaagd. Het is nu zaak om in de twee resterende etappes die leiderstruien te verdedigen. Ik voel me nog goed, dus ik ben er klaar voor.‘’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Antwan Tolhoek blij met verlenging contract bij Team Jumbo-Visma

  Antwan Tolhoek blij met verlenging contract bij Team Jum­bo-Vis­ma

  VLISSINGEN - Wielrenner Antwan Tolhoek blijft twee jaar langer bij Team Jumbo-Visma. De 25-jarige renner uit Yerseke betwist momenteel de Giro d’Italia voor de Nederlandse WorldTour-formatie waar hij met zijn ploeggenoot Primoz Roglic een gooi naar de eindzege doet. ,,Ik ben blij dat ik hier kan blijven”, vertelt Tolhoek over zijn contractverlenging. ,,De volledige ploeg ontwikkelt zich in positieve zin en daarom heb ik voor een langer verblijf bij dit team gekozen.”
 2. Rapide dankt jonkies en Walcheren stunt in knotsgekke slotfase
  OVERZICHT

  Rapide dankt jonkies en Walcheren stunt in knotsgekke slotfase

  VLISSINGEN - In de derde klasse van de hockeycompetitie boekte het vrouwenteam van Rapide een fraai resultaat. Het won met 3-2 bij nummer drie Pijnacker. Een klasse lager won Walcheren in een zinderend duel met 4-3 van belangrijkste concurrent Wateringse Veld. Daardoor komt de tweede plaats die recht geef op Promotiewedstrijden nadrukkelijker in beeld. Olympia bood goed weerstand aan koploper Tempo'34, maar kon niet voorkomen dat het toch met 0-3 verloor.