Volledig scherm
Tim van Dijke op het NK veldrijden in Hoogerheide. © John de Jong

Tim van Dijke slaat zijn slag tijdens opening Zeeuws wielerseizoen

OUD-VOSSEMEER - Bij zijn eerste wegkoers bij de elite sloeg Tim van Dijke uit Colijnsplaat meteen toe. De pas 19 jaar geworden Van Dijke won in Oud-Vossemeer zaterdag de eindsprint van Arno Kleinjan tijdens de openingskoers van het Zeeuwse wielerseizoen. 

Van Dijke had in zijn eentje de oversteek gemaakt naar de vluchter en rondde knap ploegenspel van wielervereniging Theo Middelkamp af. Lange tijd leek Rico van Damme uit Yerseke kansrijk voor de zege, in een vlucht met Lieven Anthonisse en Bart Lemmen. Ook Eloy Raas meldde zich in de finale in de spits van de wedstrijd. 

Van Dijke toonde geduld, koos het goede moment en won de sprint van Kleinjan met overmacht. Stefan Laurijssen (Oud Gastel) was de snelste in de achtervolgende groep en legde beslag op de derde plaats. 

Ook de koers bij de amateurs kende een Zeeuwse winnaar. Jacob Wijnstra uit Kapelle won in de sprint van zijn medevluchter Koen Wulterkens. Bij de junioren reed Hidde van Veenendaal met een imponerende solo naar de bloemen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. TOP en Swift werken toe naar apotheose

    TOP en Swift werken toe naar apotheose

    VLISSINGEN - De korfballers van TOP revancheerden zich zaterdag overtuigend na de zeperd tegen Avanti. In Amsterdam spoelde de ploeg van coach Kees-Jan Oppe de nasmaak van de nederlaag met klinkende cijfers (10-21) weg. De Arnemuidenaren hebben daarmee de beste papieren om te promoveren naar de ereklasse, het hoogste niveau van het veldkorfbal. Meer dan waarschijnlijk zal Swift de plek van TOP innemen. De Middelburgers wonnen thuis van Valto en staan daarmee met anderhalf been in de hoofdklasse.